Medaljoni v kremasti omaki so odlično kosilo. So mehki in izjemnega okusa. Z njimi boste navdušili vso družino. Zraven postrezite testenine, riž ali pire krompir.

Sestavine

  • 600 gramov svinjskega fileja
  • sol in poper
  • oljčno in rastlinsko olje
  • 100 gramov čebule
  • 1 strok česna
  • 50 gramov masla
  • 3 listi žajblja
  • 40 gramov moke
  • 100 mililitrov belega vina
  • približno 400 mililitrov goveje juhe (ali jušne kocke)
  • 120 gramov sira brie

Postopek

  • Svinjski file očistimo in narežemo na medaljone.
  • Posolimo in popopramo iz obeh strani.
  • Mariniramo v olivnem olju in pustimo stati 10 minut.
  • Sesekljamo čebulo in česen.
  • V ponvi najprej popražimo medaljone – z vsake strani jih pečemo 4 minute.
  • Meso vzamemo iz ponve in na istem olju stopimo maslo.
  • Na maslu prepražimo čebulo in česen.
  • Dodamo liste žajblja in premešamo.
  • Posujemo z moko in pražimo 2 minutki.
  • Prilijemo vino in pustimo, da se kuha nekaj minut, dokler ne izhlapi.
  • Solimo in popramo.
  • Prilijemo jušno osnovo in dodamo sir brie.
  • Ogenj zmanjšamo na nižjo stopnjo in kuhamo, dokler se sir ne raztopi.
  • Omako precedimo čez meso in kuhamo še nekaj minut, da se okusi povežejo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKviz: Ali lahko prepoznate najbolj priljubljene pasme psov v Sloveniji?
Naslednji članekRecept: Enostavna torta z jagodami