Medaljoni v kremasti omaki so odlično kosilo. So mehki in izjemnega okusa. Z njimi boste navdušili vso družino. Zraven postrezite testenine, riž ali pire krompir.
Sestavine
- 600 gramov svinjskega fileja
- sol in poper
- oljčno in rastlinsko olje
- 100 gramov čebule
- 1 strok česna
- 50 gramov masla
- 3 listi žajblja
- 40 gramov moke
- 100 mililitrov belega vina
- približno 400 mililitrov goveje juhe (ali jušne kocke)
- 120 gramov sira brie
Postopek
- Svinjski file očistimo in narežemo na medaljone.
- Posolimo in popopramo iz obeh strani.
- Mariniramo v olivnem olju in pustimo stati 10 minut.
- Sesekljamo čebulo in česen.
- V ponvi najprej popražimo medaljone – z vsake strani jih pečemo 4 minute.
- Meso vzamemo iz ponve in na istem olju stopimo maslo.
- Na maslu prepražimo čebulo in česen.
- Dodamo liste žajblja in premešamo.
- Posujemo z moko in pražimo 2 minutki.
- Prilijemo vino in pustimo, da se kuha nekaj minut, dokler ne izhlapi.
- Solimo in popramo.
- Prilijemo jušno osnovo in dodamo sir brie.
- Ogenj zmanjšamo na nižjo stopnjo in kuhamo, dokler se sir ne raztopi.
- Omako precedimo čez meso in kuhamo še nekaj minut, da se okusi povežejo.