Nekateri imamo tako radi krompir, da bi lahko živeli samo od njega. Pa niti ni tako zelo važno v kakšni obliki. Lahko je pražen, pire, pečen, ocvrt, polnjen … a ko boste enkrat poskusili tale polnjen krompir, ga ne boste hoteli jesti več drugače.
Sestavine
- 4 srednje veliki krompirji
- 1 manjša mlada čebula
- 150 g šunke
- 100 ml smetane (smetana za kuhanje)
- 100 g gorgonzole
- nariban sir
- olivno olje
- sol
- timijan

Postopek
- V lonec damo krompir, vodo in sol.
- Kuhamo 30 minut.
- Čebulo sesekljamo, šunko narežemo na majhne kocke, gorgonzolo narežemo na kocke.
- V ponev damo olivno olje, ko se segreje, na njem prepražimo čebulo, dokler ne porjavi in ji dodamo še šunko. Oboje pražimo nekaj minut, začinimo s timijanom, soljo in poprom ter prilijemo smetano za kuhanje ter 100 g na kocke narezane gorgonzole. Kuhamo.
- Ko je krompir kuhan, ga razpolovimo po dolžini in iz v njem izdolbemo jamice.
- Krompir, ki je ostal pri dolbenju, zmešamo s smetanovo omako in z njo napolnimo jamice.
- Potrosimo z naribanim sirom in pečemo v pečici na 180 stopinj, dokler se sir ne stopi in rahlo porjavi.
Video recept
- Recept: Krompir in mleto meso, ena izmed najbolj okusnih jedi vseh časov
- Recept: Slastno meso v omaki, odlična ideja za kosilo
- Recept: Okusno kosilo s krompirjem in piščančjimi prsmi (morate poskusiti)
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe
[…] Recept: Slasten polnjen krompir, ne boste ga jedli več drugače […]
[…] Recept: Slasten polnjen krompir, ne boste ga jedli več drugače […]