Nekateri imamo tako radi krompir, da bi lahko živeli samo od njega. Pa niti ni tako zelo važno v kakšni obliki. Lahko je pražen, pire, pečen, ocvrt, polnjen … a ko boste enkrat poskusili tale polnjen krompir, ga ne boste hoteli jesti več drugače.

Sestavine

  • 4 srednje veliki krompirji
  • 1 manjša mlada čebula
  • 150 g šunke
  • 100 ml smetane (smetana za kuhanje)
  • 100 g gorgonzole
  • nariban sir
  • olivno olje
  • sol
  • timijan
Recept: Slasten polnjen krompir, ne boste ga jedli več drugače
Krompir izdolbemo. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V lonec damo krompir, vodo in sol.
  • Kuhamo 30 minut.
  • Čebulo sesekljamo, šunko narežemo na majhne kocke, gorgonzolo narežemo na kocke.
  • V ponev damo olivno olje, ko se segreje, na njem prepražimo čebulo, dokler ne porjavi in ji dodamo še šunko. Oboje pražimo nekaj minut, začinimo s timijanom, soljo in poprom ter prilijemo smetano za kuhanje ter 100 g na kocke narezane gorgonzole. Kuhamo.
  • Ko je krompir kuhan, ga razpolovimo po dolžini in iz v njem izdolbemo jamice.
  • Krompir, ki je ostal pri dolbenju, zmešamo s smetanovo omako in z njo napolnimo jamice.
  • Potrosimo z naribanim sirom in pečemo v pečici na 180 stopinj, dokler se sir ne stopi in rahlo porjavi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVse, kar morate vedeti o vašem srčnem utripu. Kakšnega bi morali imeti, kako ga znižati …
Naslednji članekUganka: Dokažite, da ste genij in najdite vseh 5 metuljev na sliki


2 KOMENTARJI

Comments are closed.