Ta nebeška stvaritev obljublja fenomenalen okus, ob katerem boste hrepeneli po še več. V le nekaj preprostih korakih lahko naredite to prijetno poslastico, ki je tako privlačna kot okusna.
Izdelava plasti
Sestavine
- 8 beljakov
- 200 g sladkorja v prahu
- 2 žlici moke
- 250 g naribanega kokosa
Začnite tako, da stepete 8 beljakov in jim postopoma dodajate 200 g sladkorja v prahu. V to zmes vmešajte 2 žlici moke in 250 g nastrganega kokosa ter vse skupaj premešajte z lopatko. Ko je masa za obe plasti pripravljena, segrejte pečico na 180°C in obložite pekač s peki papirjem.
Pečenje plasti
Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in ga pecite 15 minut. Ko je pečeno, pustite, da se ohladi, preden nadaljujete z naslednjim korakom.
Ustvarjanje tretje plasti
Sestavine
- 5 beljakov
- 5 žlic sladkorja
- 100 g kokosa
Za tretjo plast stepemo 5 beljakov s 5 žlicami sladkorja. Dodamo 100 g kokosa in dobro premešamo. To mešanico položite na isti pekač, ki ste ga uporabili za prejšnje plasti, tako da ustvarite razdelek s pergamentnim papirjem. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C še 15 minut.
Priprava kremnega nadeva
Sestavine
- 13 rumenjakov
- 250 g sladkorja
- 100 g temne čokolade
- 250 g masla ali zmehčane margarine
Preostalih 13 rumenjakov penasto stepemo z 250 g sladkorja. V veliki ponvi naredite vodno kopel tako, da dodate 1-2 cm vode in na vrh položite jajčno mešanico. Mešanico jajc in sladkorja ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se zgosti v kremo. Dodamo 100g kakovostne temne čokolade in mešamo dokler se ne stopi. Kremo ohladimo.
Sestavljanje
250 g zmehčanega masla ali margarine stepemo kremasto. Vmešamo v ohlajeno kremo. Prvo plast prerežemo na pol in jo položimo v pekač. Prelijemo z malo mleka in pustimo, da se vpije. Enakomerno razporedite kremni čokoladni nadev, na vrh pa dodajte plast naribanega kokosa. Bodite nežni, saj je kokos krhek. Ta postopek ponovite z drugo plastjo.
Torto zaključite s tretjo mandljevo plastjo. Prelijemo z malo mleka, pustimo, da se vpije in torto postavimo v hladilnik, da se strdi. Ohlajeno torto okrasimo s stepeno smetano, vanilijevo kremo, naribano čokolado in potresemo z naribanim kokosom.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju