Te malinove jogurtove ploščice so ena najbolj prijetnih poletnih sladic, tako osvežilne in polne okusa maline in limone. Dodatek grškega jogurta naredi te ploščice z drobtinami še bolj uravnotežene, saj se kremast jogurt tako dobro dopolnjuje s skorjico in hrustljavimi drobtinami na vrhu.

Sestavine

  • 1 skodelica (125 g) večnamenske moke
  • 1 skodelica (100 g) ovsenih kosmičev
  • 2/3 skodelice (135 g) rjavega sladkorja
  • 1/2 žličke (2 g) pecilnega praška
  • 1/4 žličke (1 g) soli
  • 1/2 skodelice (113 g) nesoljenega masla, sobne temperature
  • limonina lupinica
  • 1 čajna žlička (5 g) vanilijevega ekstrakta

Polnilo

  • 450 g grškega jogurta
  • 2 žlici (30 g) sladkorja
  • 2 žlici (16 g) koruznega škroba
  • 300 g svežih malin

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 C. Kvadratni pekač velikosti 20 × 20 cm rahlo namastite in obložite s pergamentnim papirjem, tako da so nekateri robovi daljši, da ga boste lažje dvignili, ko je strjen.
  2. V skledi nekaj minut mešajte rjavi sladkor z limonino lupinico, da izpusti olje.
  3. Dodajte moko, oves, pecilni prašek in sol.
  4. Dodajte maslo in vanilijo ter mešajte, dokler se ne združi in postanejo drobtine.
  5. Odstavite približno 1 skodelico drobtin na stran.
  6. Preostalo mešanico drobtin pritisnite na dno pekača.
  7. V srednji skledi zmešajte jogurt s sladkorjem in koruznim škrobom. Jogurtovo mešanico razporedite po testu.
  8. Po vrh dodajte še maline.
  9. Prihranjeno skodelico mešanice drobtin potresite po malinah.
  10. Pecite 40-45 minut ali dokler rahlo ne porjavi. Popolnoma ohladite in nato postavite v hladilnik za približno 2 uri, preden postrežete.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte že slišali, da rastline škropijo s kravjim mlekom? Ko boste izvedeli razlog, boste to želeli storiti tudi sami
Naslednji članekOptična iluzija: Če na travniku najdete kačo, imate visok IQ