Ta nasitna in domača enolončnica z lečo, zelenjavo in suhim mesom je odlična izbira za hladnejše dni ali kadar si zaželimo toplega in hranljivega obroka.

Sestavine

  • 400 g konzervirane leče
  • 1 večji korenček
  • 1 velik krompir
  • 1 mehak paradižnik
  • 1 rdeča paprika
  • 2 žlici maščobe (olja ali masti)
  • 2 žlici moke
  • 200 ml paradižnikove mezge (koncentrata)
  • 1 l zelenjavne ali mesne osnove
  • sol, poper
  • česen v granulah
  • ščepec mletega muškatnega oreščka
  • 1 žlica sladkorja
  • suho meso (npr. suha rebra, klobasa ali prekajena krača)

Postopek

  1. Vso zelenjavo (korenček, krompir, paradižnik in papriko) operite in narežite na približno enako velike kocke.
  2. V večjem loncu segrejte maščobo. Dodajte moko in jo rahlo zapečite, da dobi nežno zlato barvo (nastane prežganje).
  3. Nato dodajte vso narezano zelenjavo in jo na hitro prepražite, da se malce zmehča in prevzame okus prežganja.
  4. Zalijte z zalogo (jušno osnovo) in dodajte kos ali kose suhega mesa. Zavrite.
  5. Dodajte sol, poper, česen v granulah, ščepec muškatnega oreščka in žlico sladkorja.
  6. Lečo iz konzerve rahlo odcedite (malo tekočine pustite zaradi okusa) in jo dodajte v lonec. Dodajte tudi paradižnikovo mezgo.
  7. Kuhajte napol pokrito na zmernem ognju približno 15–20 minut, dokler se krompir in korenje ne zmehčata, okusi pa se povežejo.
  8. Ko je jed kuhana, jo odstavite in pustite nekaj minut počivati, da se okusi še dodatno razvijejo.

Okusna enolončnica iz leče, ki lepo pogreje želodce

 

PRIPRAVITE TUDI: To enolončnico morate poskusiti, všeč bo vsem jedcem

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so 4 napake, ki jih večina ljudi dela pri pripravi mesnih čuftov
Naslednji članekRecept za okusno pecivo z višnjami in makom