Breskve so že dobro obrodile. Lahko jih uporabite v različnih sladicah, lahko pa jih vložite za dolge zimske dni. Kompot se namreč odlično poda k slivovim cmokom ali palačinkam.

Sestavine

  • 3 kg breskev
  • 6 žlic sladkorja za 1 kozarec – 750 g
  • voda

Postopek

  • Breskve operemo, olupimo in izkoščičimo. Če so velike, jih narežemo na četrtine.
  • Naložimo v čiste kozarce/kozarce in dodamo sladkor, 6 žlic na vsak 750 g kozarec.
  • Zalijemo s hladno vodo, da prekrije sadje in zapremo.
  • Na dno večjega in globljega lonca položimo krpo iz blaga, razporedimo kozarce, a pazimo, da se ne dotikajo. Zalijemo z vodo, da jih pokrije vsaj za 1 cm. 
  • Ko zavre, kuhamo 5 minut, nato previdno odstavimo in ohladimo. Sladkor, ki ostane na dnu, se postopoma stopi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka, ki ga mogoče imate doma, zaradi presežene vsebnosti ohratoksina A
Naslednji članekOptična iluzija: Genij ste, če lahko opazite skrito mačko v 13 sekundah