Proteinske palačinke so odličen zajtrk, če poskušate zmanjšati vnos kalorij in kljub temu uživati v okusni hrani. Namesto moke uporabite beljakovine v prahu, da naredite bolj zdrave palačinke. Popestrite jih z vašim najljubšim sadjem ali prelivi za zajtrk.
Sestavine za standardne proteinske palačinke
- 2 jajci
- 2 merici (40 g) vanilijevih beljakovin v prahu
- 1 čajna žlička (5 g) pecilnega praška
- 6 žlic (90 ml) vode ali mandljevega mleka
- kokosovo olje
Sestavine za bananine proteinske palačinke
- 1 banana
- 2 jajci
- 2 merici (40 g) vanilijevih beljakovin v prahu
- 1/4 čajne žličke (2 g) pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke (2 g) soli
- 1/8 čajne žličke (0,5 g) cimeta
- kokosovo olje
Postopek priprave
Vzemite veliko skledo. Razbijte 2 jajci in v skledo dajte rumenjake in beljake. Dodajte 2 merici (40 g) vanilijevih beljakovin v prahu, 1 čajno žličko (5 g) pecilnega praška in 6 žlic (90 g) vode. Sestavine zmešajte skupaj z metlico za jajca, dokler ne dobi zmes enotne, goste teksture in enakomerne barve.
Namesto vode lahko uporabite mandljevo mleko, če želite bolj puhaste palačinke z malo večjo težo. To testo mora biti razmeroma gosto, vendar morda nekoliko redkejše od tradicionalnega testa za palačinke.
Na srednjem ognju segrejte veliko ponev in jo naoljite. Pustite, da se olje segreva 1-2 minuti. Zajemite testo in ga vlijte na ponev. Pecite na vsaki strani približno 2 minut.
Za pripravo bananinih proteinskih palačink naredite isto kot pri klasičnih, le dodajte zmečkano banano.
Prelijte z vročim sadjem ali klasičnimi prelivi za še boljši okus.
POVEZANO: Recept: Bučne palačinke s slano karamelo
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku