Čas priprave ozimnice je še vedno v teku. Tokrat lahko namesto klasičnih paprik vložite takšne z zeljem. Izjemno okusno in malo drugače.

Sestavine

  • 1 glava zelja
  • 4 korenčki
  • 1 glavica česna
  • 4 čajne žličke soli
  • 1,5 kg paprik (manjših)
  • 3 l vode
  • 150 ml olja
  • Zrna popra
  • 5 žlic sladkorja
  • 200 ml kisa

Postopek

  1. Glavo zelja, 3 korenčke in 1 glavico česna naribajte ter jih zmešajte skupaj. Mešanici dodajte 1 čajno žličko soli.
  2. Očistite 1,5 kg paprik, ki jih boste napolnili s pripravljeno mešanico zelja, korenčka in česna.
  3. Napolnjene paprike skrbno zložite v čiste steklene kozarce.
  4. V večjem loncu zavrite 3 litre vode, dodajte 200 ml kisa, 150 ml olja, nekaj zrn popra, 5 žlic sladkorja in 3 žlice soli.
  5. Mešanico pustite stati 5 minut.
  6. Ko se slanica nekoliko ohladi, jo prelijte v kozarce s paprikami, da so popolnoma prelite.
  7. Ko kozarce napolnite, jih zaprite in postavite v hladno pečico. Pečico segrejte na 90 °C in kozarce segrevajte 90 minut.
  8. Ko so kozarci segreti, jih pustite, da se ohladijo.
  9. Nato jih shranite na hladnem in temnem mestu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli kombinacija limone in kave res pomaga pri hujšanju?
Naslednji članekOptična iluzija: Odkrijte nenavadno gobo v tej uganki