Piščančji wrapi so priljubljeni že nekaj časa. So hitro pripravljena in zelo okusna jed, zato si jih lahko privoščimo večkrat za kosilo ali malico, tudi za večerjo so odlični. Predstavljamo vam zelo enostaven recept, če pa imate malo več časa preizkusite tudi tega, našega, ki je narejen na malo drugačen način.
Sestavine
- 1 žlica olja
- 1 žlica česna
- 200 g piščančjih prsi
- sol po okusu
- čili v prahu po okusu
- različne začimbe (koriander, kumina, kurkuma, kosmiči čilija)
- 1 žlica limoninega soka
- 1 skodelica jogurta
- 2-3 žlice majoneze
- sol po okusu
- 1 žlička čilija v prahu
- pol žličke kumine v prahu
- tortilja
- rdeče zelje
- čebulne rezine
- paradižnik
- zelena solata

Postopek
- V ponev vlijemo olje in prepražimo česen, da zadiši.
- Dodamo meso in ga pustimo v ponvi, dokler ni pečen (10 minut).
- Dodamo vse začimbe in dobro premešamo na koncu polijemo še z limoninim sokom. Pečemo še 4 minute in mešamo.
- Pripravimo omako. V skledico damo jogurt, majonezo, sol, čili, kumino in svež peteršilj, premešamo.
- Pripravimo tortiljo in jo premažemo z omako, dodamo piščančje meso in sesekljano zelenjavo. Zavijemo (glejte video) in popečemo na ponvi.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira