Bela pita je odlično pecivo, ki ni presuho, a ga lahko kljub temu pripravite vnaprej za posebne priložnosti. Pogosto se ga pripravlja ob večjih praznikih.

POVEZANO: Borovničeva pita

Sestavine

Testo

  • 200 g moke
  • 80 g masla sobne temperature
  • 90 g goste sladke smetane
  • 1 jajce
  • 135 g sladkorja
  • 1/2 vrečke pecilnega praška

Krema

  • 0,5 l mleka
  • 65 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 150 g masla
bela pita
Bela pita se pripravlja ob večjih praznikih ali praznovanjih

Postopek

Testo

Vse sestavine združite v večji posodi in zamesite. Pustite počivati pol ure v hladilniku. Ko odstoji, ga razdelite na 3 enake dele in razvaljajte na velikost pekača (najbolje kar na kos peki papirja). Bodite pazljivi, da je debelina testa povsod enaka (predlagamo, da pogledate spodnji video). Pecite na 180 stopinj med 10 in 15 minut, odvisno od pečice.

Krema

V loncu segrejete mleko. Od 0,5 l mleka odstranite približno 1 dcl mleka, v katerega vmešate moko in sladkor. Pazite, da ne ostanejo grudice moke. Ko mleko zavre, vmešajte mešanico mleka, moke in sladkorja in pustite, da se kuha približno 5 minut. Nenehno mešajte, da se masa ne prismodi. Odstavite z ognja in počakajte, da se ohladi. V nadev z električnim mešalnikom vmešajte maslo na sobni temperaturi.

POVEZANO: Jabolčna pita malo drugače

Sestavljanje

Ohlajeno pečeno testo premažite s kremo in pokrijte z drugo plastjo testa, znova premažite in nadaljuje dokler vam ne zmanjka testa. Na vrhu premažite s preostankom kreme. Pustite počivati v hladilniku vsaj 1 dan, preden boste pecivo postregli.

Video recepta

Prejšnji članek5 resničnih znakov, da vas je partner prenehal ljubiti
Naslednji članekJe sladkorno bolezen tipa 2 mogoče pozdraviti v celoti?