Želite pripraviti zdrav prigrizek za večerjo ali z nečim dobrim pogostiti vaše goste? Pripravite polnjene bučne zvitke. Mamljivi so na pogled in zelo okusni. Še priprava je enostavna.

Sestavine

  • 3 do 4 bučke
  • 60 gramov čebule
  • 1 paprika
  • 100 gramov šunke
  • Olje za cvrtje
  • Sol in črni poper
  • 100 gramov kremnega sira (ali skute)
  • 100 gramov naribanega poltrdega sira (gauda)
  • Olivno olje
  • Nariban parmezan

Postopek

  • Bučke narežemo na dolge in tanke rezine, kar preostane od bučke sesekljamo na drobno in uporabimo v polnilu.
  • Sesekljamo čebulo in papriko.
  • Narežemo šunko na tanke kocke.
  • V ponvi segrejemo olje in najprej prepražimo čebulo, ko porumeni, dodamo bučke in pražimo 7-8 minut.
  • Dodamo papriko, pražimo 4 minute.
  • Solimo in popramo po okusu.
  • Polnilu sedaj dodamo še šunko in pražimo še minutko ali dve.
  • Odstavimo z ognja in počakamo, da se ohladi.
  • Vmešamo kremni sir in navadni sir.
  • Pripravimo pekač, ki ga pokapljamo z olivnim oljem. Prižgemo pečico na 200 stopinjah.
  • Dve rezini bučke zložimo skupaj in posujemo s polnilom. Potrosimo s parmezanom in zavijemo v zavitek.
  • Položimo v pekač in posujemo s sirom po vrhu.
  • Pečemo 30 – 35 minut.

Video recept

Bučke lahko pripravite tudi tako:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekPoiščite polža, katerega hišica je drugačna od ostalih: trenutni rekord je 17 sekund
Naslednji članekČe nekoga resnično ljubite, boste vedeli odgovor na ta 3 vprašanja