To je najboljša gobova juha doslej! Ta zdrav recept je pripravljen v približno 30 minutah in kmalu bo postak vaš najljubši recept za juho! Ta kremna gobova juha je enostavna za pripravo, z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, brez mleka, veganska, paleo in keto prijazna. Ta gobova juha je brez mleka, z nizko vsebnostjo maščob in ima kremasto konsistenco brez dodane smetane!

Recept

1. korak: Sesekljajte čebulo in na drobno nasekljajte gobe. Čebulo pražimo, dokler se malo ne zmehča. Dodamo gobe in pustimo, da se gobe kuhajo 5-6 minut.

2. korak: Mešanici gob in čebule dodajte svež timijan, sol, česen v prahu, lovorjev list.

3. korak: Zmešajte marantino moko v jušno osnovo (zelenjavne juhe) in dobro premešajte, dokler se popolnoma ne združi. V mešanico gob in čebule vlijemo mešanico moke in zelenjavno juho, dodamo nekaj ovsenega mleka ter pustimo, da se 15 minut duši, da se zgosti.
Korak 4: Po 15 minutah postrezite še toplo, lahko pa del juhe spasirate s paličnim mešalnikom, da dobite še bolj gosto teksturo.

Katere gobe so najboljše za juho?

Poleg lisičk in jurčkov v juho spadajo še drugi užitni gobani, priljubljene so golobice, kostanjevke, šampinjoni, turki …

Prejšnji članekKako ustvariti preproste aranžmaje s sukulentami
Naslednji članekOvijte si noge z zeljnimi listi (vehami) in počutje se bo izboljšalo takoj!