Če kdaj, potem je zimski čas primeren, da spečete čokoladno pecivo, ki se v vročih mesecih leta prehitro stopi. No, saj ne da bi nas skrbelo glede tega, tole pecivo je tako dobro, da niti ne ostane tako dolgo, da bi se lahko stopilo.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • ščep soli
  • vanilijev sladkor
  • 200 ml mleka
  • 80 ml olja
  • 30 g temnega kakava
  • 190 g moke
  • 8 g pecilnega praška

  • 200 ml mleka
  • 1 žlica kakava

  • 300 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira

  • 200 ml sladke smetane
  • 200 g jedilne čokolade
Recept: Čokoladno pecivo, ki se topi v ustih
Pecivo prepikamo in prelijemo s kakavom. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V skledo damo 3 jajca, sladkor, ščep soli in vanilijev sladkor ter dobro premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
  • Dodamo mleko in  80 ml olja ter mešamo dalje.
  • Vsujemo 30 g temnega kakava in znova narahlo vmešamo.
  • Sedaj pride na vrsto še moka.
  • Narahlo v skledo presejemo še 190 g moke in 8 g pecilnega praška. Vmešamo, da dobimo gladko maso.
  • Maso vlijemo v namaščen (ali s peki papirjem obložen pekač) in pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut.
  • V kozico vlijemo 200 ml mleka in dodamo 1 žlico kakava. Segrejemo nad ognjem.
  • Iz pečice vzamemo pecivo, ga prebodemo na več mestih z vilico in prelijemo s kakavom.
  • Pripravimo kremo.
  • Stepemo 300 ml sladke smetane in ji dodamo 250 g mascarpone sira. Premešamo z električnim mešalnikom in z njo prekrijemo pecivo.
  • Pripravimo še čokoladni obliv.
  • 200 ml sladke smetane segrejemo na ognju in dodamo 200 g čokolade. Premešamo in prelijemo čez kremo.
  • Pustimo, da se pecivo dobro ohladi, preden ga postrežemo.

Video recept

Še nekaj preprostih sladic:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVsi nasveti, ki jih potrebujete za nego vaše aloe vere
Naslednji članekTrik, s katerim boste hitro očistili zažgano posodo