Ne glede na to, kako bučo pripravite, vas bo njen sladek okus navdušil. Tokrat vam predstavljamo recept za pripravo domačih bučnih njokov. Kuhane njoke po želji popečemo, postrežemo pa jih lahko z gobovo ali paradižnikovo omako.

Sestavine

  • Bučni pire
  • 1 kos (približno 500 g) hokaido buče
  • malo soli
  • malo olivnega olja
  • Bučni njoki
  • 350 g pireja hokaido buče
  • 200 g ostre moke
  • 1 jajce

Postopek

  • Bučo prerežemo na pol, z žlico odstranimo semena in mehko sredico. Skupaj s kožo narežemo na rezine, prestavimo v pekač, pokapamo z malo olivnega olja in solimo.
  • Pečico segrejemo na 200 stopinj. Narezano bučo postavimo v pečico za 20 minut oziroma dokler se ne zmehča.
  • Kratko počakamo, da se ohladi, nato olupimo kožo in jo z viličastim ali paličnim mešalnikom zmeljemo v kremasto strukturo.
  • Dobljeni pire prestavimo v večjo skledo, dodamo jajce in postopoma dodajamo moko. Z rokami zamesimo mehko testo. Če opazite, da se testo lepi, dodajte še malo moke.
  • Testo narežemo na rezine, vsako rezino zvaljamo v 2 cm debel svaljek. Testo z nožem narežemo na želeno velikost njokov.
  • Solimo in zavremo večjo količino vode ter vanjo stresemo njoke. Kuhajte, dokler ne priplavajo na površje.
  • Kuhane njoke na kratko oplaknemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo. Postrežemo z omako po želji.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je užitna goba, ki je mnogi ne poznajo, čeprav je zelo okusna
Naslednji članekRecept za slasten grahov namaz