Ne glede na to, kako bučo pripravite, vas bo njen sladek okus navdušil. Tokrat vam predstavljamo recept za pripravo domačih bučnih njokov. Kuhane njoke po želji popečemo, postrežemo pa jih lahko z gobovo ali paradižnikovo omako.
Sestavine
- Bučni pire
- 1 kos (približno 500 g) hokaido buče
- malo soli
- malo olivnega olja
- Bučni njoki
- 350 g pireja hokaido buče
- 200 g ostre moke
- 1 jajce
Postopek
- Bučo prerežemo na pol, z žlico odstranimo semena in mehko sredico. Skupaj s kožo narežemo na rezine, prestavimo v pekač, pokapamo z malo olivnega olja in solimo.
- Pečico segrejemo na 200 stopinj. Narezano bučo postavimo v pečico za 20 minut oziroma dokler se ne zmehča.
- Kratko počakamo, da se ohladi, nato olupimo kožo in jo z viličastim ali paličnim mešalnikom zmeljemo v kremasto strukturo.
- Dobljeni pire prestavimo v večjo skledo, dodamo jajce in postopoma dodajamo moko. Z rokami zamesimo mehko testo. Če opazite, da se testo lepi, dodajte še malo moke.
- Testo narežemo na rezine, vsako rezino zvaljamo v 2 cm debel svaljek. Testo z nožem narežemo na želeno velikost njokov.
- Solimo in zavremo večjo količino vode ter vanjo stresemo njoke. Kuhajte, dokler ne priplavajo na površje.
- Kuhane njoke na kratko oplaknemo pod mrzlo vodo in dobro odcedimo. Postrežemo z omako po želji.