Verjetno ste kdaj na kakšni prireditvi ali sejmu že jedli churrose, tradicionalno špansko sladico, ki jo potopimo v čokolado, ali kakšen drug preliv. Za vas smo izbrskali enostaven in slasten recept, ki ga morate pripraviti.

Sestavine

  • 2 kozarca vode (400 ml)
  • 2 žlici sladkorja (30 g)
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 100 gramov masla
  • 2,5 kozarcev moke (280 g)
  • 4 jajca
  • Sladkor v prahu
  • Čokolada
  • Marmelada
Priprava testa za churrose.
Priprava testa za churrose.

Postopek

  • Vodo vlijte v ponev in ji dodajte dve žlički sladkorja ter sol.
  • Pristavite ne srednji ogenj in primešajte še maslo.
  • Ko se voda že nekoliko segreje, dodajte še moko in počasi vmešavajte približno 3 minute, da dobite gosto zmes (testo)
  • Testo prestavite v skledo in ga še premešajte.
  • V ločeni posodi razžvrkljajte jajca in jih vmešajte v testo. Dobili boste malo bolj redko testo – nič skrbeti – takšno mora biti.
  • Vzemite peki papir in ga oblikujte kot je prikazano v videu (na trakce).
  • S testom napolnite brizgalko za smetano in na peki papir nabrizgajte churrrose – približno 10 cm dolge palčke, ki jih na koncu odstrižete s škarjami.
  • Pripravite ponev in vanjo vlijte olje za cvrenje. Ko je dovolj vroče vanj položite churrose.
  • Cvrite na srednjem ognju toliko časa, da postanejo zlato rjave barve.
  • Postrezite s čokoladnim namazom ali marmelado.

Video recept

Prejšnji članekRecept: Najboljši zrezki v omaki, kar jih boste kdaj jedli
Naslednji članekDo kdaj in kje v Sloveniji rastejo najboljše užitne gobe?