Juha je vedno zaželena pri kosilu. Nekaj da pogreje in pripravi želodec za glavno jed. Grahova juha je hitro pripravljena in zelo okusna, zato vam ne bo žal, če nedeljsko govejo juho zamenjate s to.
Sestavine
- 1/2 pora
- 200 g krompirja
- 400 g graha (zamrznjenega ali svežega)
- 1 čebula
- 1 liter jušne osnove (zelenjavne)
- Poper
- Čili
- Sol
- Peteršilj
Postopek
- Por sesekljamo.
- Krompir olupimo in narežemo na koščke.
- Čebulo sesekljamo (najlažje boste to naredili po tem postopku).
- V lonec damo olje, ga segrejemo, dodamo narezano zelenjavo in grah ter podušimo.
- Prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo 20-30 minut, občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Popramo, dodamo čili in solimo po okusu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili