Juha je vedno zaželena pri kosilu. Nekaj da pogreje in pripravi želodec za glavno jed. Grahova juha je hitro pripravljena in zelo okusna, zato vam ne bo žal, če nedeljsko govejo juho zamenjate s to.
Sestavine
- 1/2 pora
- 200 g krompirja
- 400 g graha (zamrznjenega ali svežega)
- 1 čebula
- 1 liter jušne osnove (zelenjavne)
- Poper
- Čili
- Sol
- Peteršilj

Postopek
- Por sesekljamo.
- Krompir olupimo in narežemo na koščke.
- Čebulo sesekljamo (najlažje boste to naredili po tem postopku).
- V lonec damo olje, ga segrejemo, dodamo narezano zelenjavo in grah ter podušimo.
- Prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo 20-30 minut, občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Popramo, dodamo čili in solimo po okusu.