Juha je vedno zaželena pri kosilu. Nekaj da pogreje in pripravi želodec za glavno jed. Grahova juha je hitro pripravljena in zelo okusna, zato vam ne bo žal, če nedeljsko govejo juho zamenjate s to.

Sestavine

  • 1/2 pora
  • 200 g krompirja
  • 400 g graha (zamrznjenega ali svežega)
  • 1 čebula
  • 1 liter jušne osnove (zelenjavne)
  • Poper
  • Čili
  • Sol
  • Peteršilj
Recept: Grahova juha, ki jo boste hoteli jesti vsak dan
Zelenjavo kuhamo z jušno osnovo. Vir: YouTube.com

Postopek

  • Por sesekljamo.
  • Krompir olupimo in narežemo na koščke.
  • Čebulo sesekljamo (najlažje boste to naredili po tem postopku).
  • V lonec damo olje, ga segrejemo, dodamo narezano zelenjavo in grah ter podušimo.
  • Prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo 20-30 minut, občasno premešamo. Ko je zelenjava kuhana, spasiramo s paličnim mešalnikom.
  • Popramo, dodamo čili in solimo po okusu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 49 % lahko opazi 2 skriti besedi v 7 sekundah
Naslednji članekAli povečan vnos soli takoj vpliva na krvni tlak?