Prišel je tisti čas v letu, ko je mandarin ogromno na razpolago in vsi jih navdušeno jemo. A vedno se najdejo kakšne, ki v trgovini izgledajo prečudovito, doma pa ugotovimo, da so premehke in jih morda z odporom pojemo. Takrat lahko pripravite to okusno pecivo.
Sestavine
- 9 majhnih mandarin
- 3 velika jajca
- 2 skodelici moke
- 2,5 skodelice sladkorja
- 180 gramov masla
- 1 pecilni prašek
Postopek
- Mandarine olupimo in jim odstranimo koščice.
- V skledo razbijemo jajca, dodamo sladkor in penasto zmešamo.
- Dodamo moko s pecilnim praškom in vse ponovno premešamo.
- Dodamo zmehčano maslo in zmes stepemo.
- Na koncu dodamo še očiščene mandarine in zmes dobro stepemo, da se mandarine v njej stopijo.
- Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
- Zmes preložimo v posodo in jo dobro pogladimo.
- Kolač pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj, 40 minut.
- Pecivo dobro ohladimo in pred serviranjem okrasimo s sladkorjem v prahu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za črno-bele piškote. Odlični za praznike, da popestrijo pladenj s piškoti
- Optična iluzija: Samo genij lahko najde številko 1678 v 12 sekundah
- Recept za najboljšo domačo vročo čokolado
- Trik, s katerim boste zjutraj hitro odmrznili zaledenelo steklo na avtomobilu