Prišel je tisti čas v letu, ko je mandarin ogromno na razpolago in vsi jih navdušeno jemo. A vedno se najdejo kakšne, ki v trgovini izgledajo prečudovito, doma pa ugotovimo, da so premehke in jih morda z odporom pojemo. Takrat lahko pripravite to okusno pecivo.

Sestavine

  • 9 majhnih mandarin
  • 3 velika jajca
  • 2 skodelici moke
  • 2,5 skodelice sladkorja
  • 180 gramov masla
  • 1 pecilni prašek

Postopek

  1. Mandarine olupimo in jim odstranimo koščice.
  2. V skledo razbijemo jajca, dodamo sladkor in penasto zmešamo.
  3. Dodamo moko s pecilnim praškom in vse ponovno premešamo.
  4. Dodamo zmehčano maslo in zmes stepemo.
  5. Na koncu dodamo še očiščene mandarine in zmes dobro stepemo, da se mandarine v njej stopijo.
  6. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
  7. Zmes preložimo v posodo in jo dobro pogladimo.
  8. Kolač pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj, 40 minut.
  9. Pecivo dobro ohladimo in pred serviranjem okrasimo s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako narediti popolno mehko meso? K mesu morate dodati samo eno stvar
Naslednji članekTest optične iluzije: Koliko skritih obrazov je na sliki?