Prišel je tisti čas v letu, ko je mandarin ogromno na razpolago in vsi jih navdušeno jemo. A vedno se najdejo kakšne, ki v trgovini izgledajo prečudovito, doma pa ugotovimo, da so premehke in jih morda z odporom pojemo. Takrat lahko pripravite to okusno pecivo.
Sestavine
- 9 majhnih mandarin
- 3 velika jajca
- 2 skodelici moke
- 2,5 skodelice sladkorja
- 180 gramov masla
- 1 pecilni prašek
Postopek
- Mandarine olupimo in jim odstranimo koščice.
- V skledo razbijemo jajca, dodamo sladkor in penasto zmešamo.
- Dodamo moko s pecilnim praškom in vse ponovno premešamo.
- Dodamo zmehčano maslo in zmes stepemo.
- Na koncu dodamo še očiščene mandarine in zmes dobro stepemo, da se mandarine v njej stopijo.
- Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.
- Zmes preložimo v posodo in jo dobro pogladimo.
- Kolač pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj, 40 minut.
- Pecivo dobro ohladimo in pred serviranjem okrasimo s sladkorjem v prahu.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak