Juhe se vedno priležejo k obrokom kot topla predjed, lahko pa tudi glavna, če zraven postrežemo kruhove cmoke ali solato in kruh. Tokrat smo za vas pripravili italijansko fižolovo juho, ki je prijetnega okusa in bo všeč tudi tistim, ki fižola ne obožujejo. Če jih moti konsistenca, ga preprosto spasirate.
Sestavine
- 2 korenčka
- 2 majhni čebuli
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 1,5 litra (6 kozarcev) vode
- 3 zrna črnega popra
- olivno olje
- 1 steblo zelene
- 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
- 2 pločevinki belega fižola
- 100 g špinače
- 2 žlički posušene bazilike
- 1 čajna žlička posušenega origana
- sol po okusu
- poper po okusu
- 100 g špinače
- Parmezan
Postopek
Postopek je preprost. Le sledite navodilom v videoposnetku.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira