Imate nekaj jagod, ki jih želite porabiti in niste prepričani, kaj storiti z njimi? Ta jagodna marmelada iz chia semen je nadvse enostavna in tako dobra!
Sestavine
- Jagode (sveže ali zamrznjene, če uporabljamo zamrznjene, najprej do polovice odtajane)
- Med
- Chia semena
Postopek
Začnite z dodajanjem jagod v srednjo ponev. Segrevajte na zmernem ognju, dokler se jagode ne zmehčajo. Ko se jagode zmehčajo, z tlačilko za krompir razdrobite jagode na koščke. Vse je odvisno od tega, kako močna vam je všeč marmelada. Bolj ko pretlačite, manj kosov boste imeli. Če vam je všeč super gladka marmelada, lahko namesto tlačilke za krompir uporabite tudi palični mešalnik. Nato pustite, da pire jagode počasi zavre. Mešajte skoraj neprestano, da se ne sprime dna. Ko zavremo, dodamo med in dobro premešamo.
Zmanjšamo toploto na najnižjo in dodajmo chia semena. Chia semena delujejo kot zgoščevalec, da dobi zmes marmeladi podobno teksturo, ne da bi morali dodajati pektin. Nadaljujte s kuhanjem in mešanjem mešanice na majhnem ognju približno 10 minut. Odstranite s toplote in pustite, da se nekoliko ohladi.
Zmes vlijemo v kozarec, da se popolnoma ohladi, nato pa ga tesno pokrijemo s pokrovom in shranimo v hladilniku. Medtem ko je marmelada vroča, bo rahla in tekoča. Ko se chia ohladi in ima čas, da naredi svoje, bo dosegla popolno konsistenco marmelade.
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Na sliki med polno rožami, se skriva čebela. Jo lahko najdete?
- Last minute nasveti za veliko noč (2024)
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami