Se spomnite peciva vaših babic, ki je bilo božansko. Vedno, ko ste prišli na obisk, je imela pripravljeno vsaj eno okusno pecivo, ki ga je zmanjkalo v trenutku. No, eno izmed teh njih je zagotovo kolač s kokosom in grisom. Preverite, kako ga poustvariti.
Sestavine
- 1 l mleko
- 100 g sladkorja
- 2 vanilijeva sladkorja
- 7 žlic grisa
- 200 g kokosove moke
- Biskvit
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 200 ml jogurt
- 100 ml olja
- 2 žlici kakava v prahu
- 200 g moke
- 1 pecilni prašek
- Preliv
- 100 g čokolade
- 4 žlice olja
- kokosova moka za posip

Postopek
- Najprej pripravimo filo.
- V lonec vlijemo mleko, dodamo 100 g sladkorja in dve vrečki vanilijevega sladkorja. Mešamo, dokler se ne stopi.
- Dodamo gris in mešamo z metlico, dokler se gris ne zgosti. Dodamo še 200 g kokosove moke in mešamo naprej, dokler sestavine niso povezane. Odstavimo z ognja in ohladimo.
- V skledo damo 3 jajca in jih premešamo. Dodamo 100 g sladkorja in vanilijev sladkor. Premešamo.
- Dodamo 200 ml jogurta in 100 ml olja in znova premešamo.
- V skledo presejmo še kakav v prahu in moko. Vmešamo narahlo z mešalnikom.
- Pekač (30 x 20 cm) obložimo s peki papirjem in polovico mase prelijemo vanj.
- Pečemo na 180 stopinj, 10 minut.
- Vzamemo iz pečice in dodamo kremo.
- Preko kreme prelijemo še drugo polovico mase in damo v pečico še za 20 minut.
- Pripravimo preliv.
- Čokolado stopimo skupaj s 4 žlicami olja in prelijemo čez ohlajeni kolač. Posujemo s kokosovo moko.
[…] Recept: Kolač s kokosom in grisom, takšen kot so ga pekle… […]