Ni samo boranja okusna enolončnica, pripravljena s stročjim fižolom. Lahko pripravite tudi popolnoma brezmesno in nadvse zdravo enolončnico z veliko zelenjave, ki bo fino pogrela želodce tudi v vročih poletnih dneh, ko je stročji fižol še svež.

Sestavine

  • stročji fižol
  • čebula
  • korenček
  • koren peteršilja
  • peteršilj
  • krompir
  • paradižnikova mezga
  • 1 žlica moke

Postopek

  • Čebulo pražimo 5 minut. Dodamo korenček in koren zelene ter vse skupaj pražimo še nekaj minut. Da se zelenjava čim bolj zmehča, prilijemo 50 ml vode in na kratko podušimo. Dodajte malo rdeče paprike.
  • Krompir narežemo na kocke in ga dodamo v skledo, skupaj z žlico paradižnikove mezge.
  • Prilijemo 200 ml vode in pustimo vreti 15-20 minut
  • Dodamo stročji fižol in 300 ml vode. V loncu na pritisk kuhamo 10 minut, ali dokler fižol ni popolnoma kuhan.
  • Po okusu začinimo in zmešamo 1 žlico moke in malo tople vode ter vse skupaj premešamo. Tako bo naša juha dobila lepo teksturo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekToliko korakov na dan bi morali narediti, da si podaljšate življenje in izboljšate zdravje
Naslednji članekJaponke spadajo med obuvala, ki škodujejo vašemu zdravju