Ni samo boranja okusna enolončnica, pripravljena s stročjim fižolom. Lahko pripravite tudi popolnoma brezmesno in nadvse zdravo enolončnico z veliko zelenjave, ki bo fino pogrela želodce tudi v vročih poletnih dneh, ko je stročji fižol še svež.
Sestavine
- stročji fižol
- čebula
- korenček
- koren peteršilja
- peteršilj
- krompir
- paradižnikova mezga
- 1 žlica moke
Postopek
- Čebulo pražimo 5 minut. Dodamo korenček in koren zelene ter vse skupaj pražimo še nekaj minut. Da se zelenjava čim bolj zmehča, prilijemo 50 ml vode in na kratko podušimo. Dodajte malo rdeče paprike.
- Krompir narežemo na kocke in ga dodamo v skledo, skupaj z žlico paradižnikove mezge.
- Prilijemo 200 ml vode in pustimo vreti 15-20 minut
- Dodamo stročji fižol in 300 ml vode. V loncu na pritisk kuhamo 10 minut, ali dokler fižol ni popolnoma kuhan.
- Po okusu začinimo in zmešamo 1 žlico moke in malo tople vode ter vse skupaj premešamo. Tako bo naša juha dobila lepo teksturo.