Pico lahko naredimo na več različnih načinov, verjetno ste jih veliko že poskusili. A takšne s krompirjevo podlogo še verjetno ne. Čeprav je zelo okusna in hrustljava, zato se sprašujemo, zakaj ni bolj priljubljena. Preverite, kako jo pripraviti.

Sestavine

  • krompir
  • češnjevi paradižniki
  • origano
  • sol, poper
  • mozzarela sir
  • peteršilj
  • olje
  • paradižnikova omaka
Recept: Popolne mini krompirjeve pice, ki so odlične za večerjo ali prigrizek
Krompir potlačimo, da dobimo polpetke. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Najprej narežemo češnjeve paradižnike na rezine.
  • Krompir damo v lonec z vodo, dodamo sol in ga skuhamo do mehkega. Dolžina kuhanja je odvisna od velikosti krompirjev. Preverite, če je kuhan tako, da vanj zapičite zobotrebec.
  • Krompir speremo pod hladno vodo in ga olupimo.
  • Postavimo ga na peki papir in ga potlačimo s pripomočkom za delanje pire krompirja.
  • Na vsak polpet potrosimo malo koruznega škroba.
  • Na ogenj postavimo ponev, ki jo premažemo z oljem in nanjo položimo krompirjeve polpetke. Pečemo tako dolgo, dokler se krompir ne zapeče in porjavi. Posolite in poprajte ter obrnemo polpet.
  • Vsak krompirjev polpet namažemo s paradižnikovo omako, posujemo z origanom in nanj položimo češnjeve paradižnike ter mozzarelo.
  • Pokrijemo s pokrovko in počakamo, da se mozzarela stopi.
  • Po vrhu posujemo s peteršiljem in postrežemo.
  • Uporabite lahko tudi salamo, tuno ali kaj podobnega po vaši želji.

Video recept

Še nekaj odličnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj storiti, če vam je slabo v avtu (potovalna slabost)
Naslednji članekOptična iluzija: Vam bo uspelo najti 9 skritih stvari v manj kot minuti?