Pico lahko naredimo na več različnih načinov, verjetno ste jih veliko že poskusili. A takšne s krompirjevo podlogo še verjetno ne. Čeprav je zelo okusna in hrustljava, zato se sprašujemo, zakaj ni bolj priljubljena. Preverite, kako jo pripraviti.
Sestavine
- krompir
- češnjevi paradižniki
- origano
- sol, poper
- mozzarela sir
- peteršilj
- olje
- paradižnikova omaka
Postopek
- Najprej narežemo češnjeve paradižnike na rezine.
- Krompir damo v lonec z vodo, dodamo sol in ga skuhamo do mehkega. Dolžina kuhanja je odvisna od velikosti krompirjev. Preverite, če je kuhan tako, da vanj zapičite zobotrebec.
- Krompir speremo pod hladno vodo in ga olupimo.
- Postavimo ga na peki papir in ga potlačimo s pripomočkom za delanje pire krompirja.
- Na vsak polpet potrosimo malo koruznega škroba.
- Na ogenj postavimo ponev, ki jo premažemo z oljem in nanjo položimo krompirjeve polpetke. Pečemo tako dolgo, dokler se krompir ne zapeče in porjavi. Posolite in poprajte ter obrnemo polpet.
- Vsak krompirjev polpet namažemo s paradižnikovo omako, posujemo z origanom in nanj položimo češnjeve paradižnike ter mozzarelo.
- Pokrijemo s pokrovko in počakamo, da se mozzarela stopi.
- Po vrhu posujemo s peteršiljem in postrežemo.
- Uporabite lahko tudi salamo, tuno ali kaj podobnega po vaši želji.
Video recept
Še nekaj odličnih receptov:
- Recept: Najboljši zrezki v omaki, kar jih boste kdaj jedli
- Recept: Tako naredite božansko mehka piščančja bedra
- Recept: Najboljši losos v omaki, kar ga boste kdaj jedli!
- Recept: Tako okusnih testenin še niste jedli, to preprosto morate poskusiti
Zadnji prispevki
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo