Ker ne potrebujete mešalnika ali kuhinjskega robota, so mafini eno izmed pekovskih izdelkov, ki jih je najlažje pripraviti. Na vrhuncu poletja, ko je ogromen pridelek bučk, je logična poteza, da naribate kilogram bučk in naredite mehke mafine.

Sestavine

  • Papirčki za mafine
  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 čajna žlička Sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
  • približno 2 srednji bučki
  • 1 srednja limona
  • 1/2 skodelice kristalnega sladkorja
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • 1/2 skodelice rastlinskega olja
  • 2 veliki jajci
  • 1,5 čajne žličke ekstrakta vanilije
  • 3/4 čajne žličke soli

Recept: Mafini iz bučk1

Postopek

Na sredino pečice postavite rešetko in pečico segrejte na 180 ºC. Standarden pekač za mafine z 12 vdolbinicami obložite s papirnatimi podlogami ali premažite s pršilom za kuhanje.

V veliko skledo dajte 2 skodelici večnamenske moke, 1 čajno žličko pecilnega praška, 1 čajno žličko sode bikarbone in 1/2 čajne žličke mletega muškatnega oreščka in zmešajte.
Obrežite in naribajte bučki.  Rezervirajte 1/4 skodelice bučk za okras. Približno 1/3 preostalih bučk položite na čisto kuhinjsko krpo. Zberite stranice in stisnite nad umivalnik, da iz bučk iztisnete čim več vode. Dodajte mešanici moke. Ponovite s preostalimi bučkami v še dveh serijah. Bučke z gibljivo lopatko vmešajte v moko, dokler se ne združijo brez velikih kep.

V srednjo skledo na drobno naribajte lupino 1 srednje velike limone (približno 2 čajni žlički). Dodajte 1/2 skodelice granuliranega sladkorja in vtrite lupinico v sladkor, dokler ne zadiši. Dodajte 1 skodelico rjavega sladkorja, 1/2 skodelice rastlinskega olja, 2 veliki jajci, 1,5 čajne žličke vanilijevega ekstrakta in 3/4 čajne žličke soli. Mešajte dokler ni zmes gladka in svetle barve.

Mešanico sladkorja dodajte v mešanico bučk in jo z lopatko premešajte, dokler se ne združi brez kepic suhe moke; testo bo zelo gosto. Maso enakomerno porazdelite med vdolbinice za mafine (približno 1/3 skodelice na vdolbinico). Potresite s prihranjenimi bučkami, približno 1 čajno žličko na jamico.

Pecite, dokler na vrhu ni zlato rjave barve in testo, vstavljeno v sredino mafina, ne postane čisto, 25 do 30 minut. Pustite, da se ohladi 5 minut v pekaču. Mafine prenesite na rešetko in pustite, da se hladijo vsaj 15 minut, preden jih postrežete.

PRIPRAVITE TUDI: Recept: Omaka z bučkami, paradižnikom in tuno (hitro pripravljeno)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNujno! Ste videli kje psičko na fotografiji?
Naslednji članek5 zanimivih stvari o soji, ki jih zagotovo niste vedeli