Česnova juha je ena izmed tistih jedi, ki je lahko fantastična, če je le pravilno pripravljena. Če se pri pripravi zmotite, ali naredite kakšno napako, pa je lahko nekaj najbolj neokusnega, kar boste jedli v življenju. Pripravili smo vam recept po korakih, da boste lahko uživali v tej vrhunski juhi, ki še posebej v zimskem času dobro dene.

Sestavine

  • 2 srednje velika krompirja
  • 1 čebula
  • 1 večji por
  • 2 celi majhni glavici česna (60 g vsaka)
  • 7 skodelic piščančje juhe
  • ½ žličke posušenih listov timijana
  • ½ skodelice smetane
  • ½ skodelice oljčnega olja
  • 1 skodelica sesekljanega peteršilja
  • 6 rezin kruha za krutone
  • Sol in poper
Recept: Najboljša česnova juha po italijansko
Sesekljani por. Vir: Youtube.com

Postopek

  • Olupite in na drobno sesekljajte čebulo (naredite po tem postopku). Dajte na stran.
  • Olupite stroke česna. Por operete in nasekljate.
  • V lonec ali ponvo na srednjem ognju vlijte oljčno olje.
  • Dodajte sesekljano čebulo, por in posušen timijan, pustite, da se prepraži, ne porjavi.
  • Dodajte česen in ogenj zmanjšajte. Kuhajte na rahlem ognju približno 15 minut.
  • Medtem ko se kuha, olupite in narežite krompir na kocke ter ga dodajte v lonec skupaj z vso piščančjo jušno osnovo. Začinite s soljo in poprom ter pustite vreti 25-30 minut.
  • Dodajte smetano, dobro premešajte in pretlačimo v blenderju ali uporabite palični mešalnik neposredno v loncu.
  • Solite in poprajte.
  • Za krutone preprosto narežite nekaj kruha in ga na olivnem olju na šibkem ognju prepražite, da porjavi in ​​se hrustljavo zapeče.

Video recept

Še nekaj odličnih receptov za juhe:


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 stvari v vašem domu, ki jih gostje vedno opazijo
Naslednji članekOptična iluzija: Le geniji bodo ugotovili, koliko deklet je na fotografiji