Pripravite kremasto čokoladno sladico v le nekaj minutah. Ne boste potrebovali pečice, niti zahtevnih veščin slaščičarstva, rezultat pa bo neverjeten.
Sestavine
Prvi sloj:
- 50 g mlečne čokolade
- žlica masla
- 500 ml mleka
- 3 žlice sladkorja
- žlica koruznega škroba
- 2 žlici moke
Drugi sloj:
- 500 ml mleka
- 3 žlice sladkorja
- 2 žlici moke
- žlica koruznega škroba
- 50 g bele čokolade
- žlica masla
Tretji sloj:
- žlica masla
- 100 ml kuhanega mleka
- 150 g temne čokolade
Postopek
- V lonec vlijte mleko, dodajte 3 žlice sladkorja, 2 žlici moke, 1 žlico škroba in 2 žlici kakava. Dobro premešajte in postavite na ogenj. Ob stalnem mešanju dodajte še čokolado in maslo. Kuhajte, dokler se krema primerno ne zgosti. Vlijte v pekač in postavite na stran.
- Začnite s pripravo drugega sloja. V kozico nalijte mleko, dodajte sladkor, moko in koruzni škrob ter vanilijev sladkor. Premešajte in postavite nad ogenj. Ob stalnem mešanju dodajte še belo čokolado in maslo. Prelijte čez ohlajeni prvi sloj.
- Za eno uro postavite v hladilnik.
- 100 ml mleka zavremo in dodamo 150 g temne čokolade. Dobro premešamo, da se čokolada raztopi, dodamo maslo in prelijemo čez ohlajeno pecivo.
Video recept
Še nekaj enostavnih receptov:
- Recept: Slastne čokoladne rezine z neverjetno okusnim polnilom!
- Recept: Božanska čokoladna sladica z orehi! To morate poskusiti
- Recept: Ta čokoladna torta bo postala vaša najljubša sladica, ko jo enkrat poskusite
- Recept: Hitro pripravljena čokoladna torta brez peke