Obstajajo humusi, tunini namaz, sedaj pa je prišel čas še za namaz iz osliča. Podcenjene ribe, ki je prav tako slastna.

Sestavine

  • 500 g fileja osliča (brez kosti)
  • 300 ml mleka
  • 3 stroki česna
  • 50 g zmehčanega masla
  • Sok polovice limone
  • Olivno olje (po potrebi)
  • Sol in poper (po okusu)

POSKUSITE TUDI: Recept za domač humus namaz, ki je veliko boljši od kupljenega

Postopek

  1. S prsti preverite, ali so v filejih osliča ostanki kosti. Če jih najdete, jih odstranite.
  2. Fileje narežite na manjše kose in jih dajte v lonec. Prelijte jih z mlekom.
  3. Česen očistite in cele stroke dodajte v lonec z osličem in mlekom.
  4. Lonec pokrijte in kuhajte na nizkem ognju 15–20 minut, dokler se oslič ne zmehča.
  5. Kuhani oslič rahlo ohladite.
  6. V lonec z osličem in mlekom dodajte zmehčano maslo, sok polovice limone, sol in poper.
  7. S pomočjo ročnega mešalnika vse sestavine zmeljite v gladek namaz.
  8. Po potrebi dodajte olivno olje za bolj gladko teksturo. Po želji vmešajte še začimbe, kot sta koper ali čili.
  9. Namaz prenesite v posodo, površino pokrijte s prozorno folijo, da preprečite izsuševanje.
  10. Postavite v hladilnik, da se ohladi in okusi povežejo.

Postrezite s svežim kruhom ali krekerji. Uživajte!

Recept: Odličen namaz iz osliča


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTakšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
Naslednji članekTo je način za najhitrejše in najenostavnejše lupljenje česna