Obstajajo humusi, tunini namaz, sedaj pa je prišel čas še za namaz iz osliča. Podcenjene ribe, ki je prav tako slastna.
Sestavine
- 500 g fileja osliča (brez kosti)
- 300 ml mleka
- 3 stroki česna
- 50 g zmehčanega masla
- Sok polovice limone
- Olivno olje (po potrebi)
- Sol in poper (po okusu)
POSKUSITE TUDI: Recept za domač humus namaz, ki je veliko boljši od kupljenega
Postopek
- S prsti preverite, ali so v filejih osliča ostanki kosti. Če jih najdete, jih odstranite.
- Fileje narežite na manjše kose in jih dajte v lonec. Prelijte jih z mlekom.
- Česen očistite in cele stroke dodajte v lonec z osličem in mlekom.
- Lonec pokrijte in kuhajte na nizkem ognju 15–20 minut, dokler se oslič ne zmehča.
- Kuhani oslič rahlo ohladite.
- V lonec z osličem in mlekom dodajte zmehčano maslo, sok polovice limone, sol in poper.
- S pomočjo ročnega mešalnika vse sestavine zmeljite v gladek namaz.
- Po potrebi dodajte olivno olje za bolj gladko teksturo. Po želji vmešajte še začimbe, kot sta koper ali čili.
- Namaz prenesite v posodo, površino pokrijte s prozorno folijo, da preprečite izsuševanje.
- Postavite v hladilnik, da se ohladi in okusi povežejo.
Postrezite s svežim kruhom ali krekerji. Uživajte!
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe