Piščančje meso je med najbolj priljubljenimi, saj naj bi veljalo tudi za najbolj zdravo. Piščanca lahko pripravimo na mnogo različnih načinov, eden izmed njih je tudi po toskansko, v slastni omaki. Za recept smo izvedeli pred kratkim in moramo priznati, da nas je res navdušil.

Sestavine

  •  4 piščančje prsi
  • 1 veliko jajce
  • 3 žlice navadne večnamenske moke
  • 1/4 žličke soli
  • 1/2 žličke sveže mletega črnega popra
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 1/2 žličke posušenega timijana
  • 1/2 žličke sladke paprike
  • 1/4 žličke česna
, Recept: Odličen piščanec po toskansko, hrustljav in s kremno omako! Slastno!
Priprava piščanca. Vir: Kitchen Sanctuary Youtube

Za omako:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 olupljena in narezana rjava čebula
  • 2 olupljena in nasekljana stroka česna
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • 1 žlička sladke paprike
  • 160 g posušenih paradižnikov
  • 1 rdeča paprika brez semen in narezana na rezine
  • 1 žlica paradižnikove mezge (pasta)
  • 90 ml belega vina
  • 240 ml piščančje juhe
  • ščepec soli in popra
  • 190 ml smetane za kuhanje
  • 50 g naribanega parmezana
  • 90 g sveže mlade špinače
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Postopek

  • Najprej segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
  • V skledi razžvrkljajte jajce.
  • V drugi skledi zmešajte 3 žlice moke in sol, črni poper, origano, timijan, sladko papriko.
  • V ponvi segrejte olivno olje.
  • Piščančja prsa potopite v jajce, nato pa še v moko in popecite na obeh straneh v ponvi.
  • Piščanca odstranite iz ponve na pladenj in postavite v pečico.
  • V isti ponvi pripravite omako, tako da v njo dodate še žlico olivnega olja.
  • Ko se segreje, dodajte čebulo, pražite, dokler se ne zmehča. Dodajte česen in ostale začimbe (origano, papriko), sušene paradižnike in 1 žlico paradižnikove mezge ter narezano rdečo papriko. Kuhajte 2 minuti in mešajte.
  • Dodajte vino in pustite, da 2 minute vre.
  • Prilijte piščančjo juho, sol in poper ter pustite, da vre približno 5 minut.
  • Prilijte smetano za kuhanje, parmezan in špinačo. Kuhajte 5 minut.
  • V tem času, se je piščanec v pečici že spekel, zato ga dodajte v ponev in pustite, da se skupaj z omako kuha še 10 minut.
  • Preden postrežete posujte s svežim peteršiljem.

Video recept

Recept: Slastni žepki, ki se kar topijo v ustih! Morate poskusiti


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 stvari, ki jih morate vedeti, preden kupite cvrtnik na vroč zrak
Naslednji članek4 zbadljive uganke, ki se jih nikoli ne boste naveličali