Piščančje meso je med najbolj priljubljenimi, saj naj bi veljalo tudi za najbolj zdravo. Piščanca lahko pripravimo na mnogo različnih načinov, eden izmed njih je tudi po toskansko, v slastni omaki. Za recept smo izvedeli pred kratkim in moramo priznati, da nas je res navdušil.
Sestavine
- 4 piščančje prsi
- 1 veliko jajce
- 3 žlice navadne večnamenske moke
- 1/4 žličke soli
- 1/2 žličke sveže mletega črnega popra
- 1/2 žličke posušenega origana
- 1/2 žličke posušenega timijana
- 1/2 žličke sladke paprike
- 1/4 žličke česna
Za omako:
- 3 žlice olivnega olja
- 1 olupljena in narezana rjava čebula
- 2 olupljena in nasekljana stroka česna
- 1/2 žličke posušenega origana
- 1 žlička sladke paprike
- 160 g posušenih paradižnikov
- 1 rdeča paprika brez semen in narezana na rezine
- 1 žlica paradižnikove mezge (pasta)
- 90 ml belega vina
- 240 ml piščančje juhe
- ščepec soli in popra
- 190 ml smetane za kuhanje
- 50 g naribanega parmezana
- 90 g sveže mlade špinače
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
Postopek
- Najprej segrejte pečico na 160 stopinj Celzija.
- V skledi razžvrkljajte jajce.
- V drugi skledi zmešajte 3 žlice moke in sol, črni poper, origano, timijan, sladko papriko.
- V ponvi segrejte olivno olje.
- Piščančja prsa potopite v jajce, nato pa še v moko in popecite na obeh straneh v ponvi.
- Piščanca odstranite iz ponve na pladenj in postavite v pečico.
- V isti ponvi pripravite omako, tako da v njo dodate še žlico olivnega olja.
- Ko se segreje, dodajte čebulo, pražite, dokler se ne zmehča. Dodajte česen in ostale začimbe (origano, papriko), sušene paradižnike in 1 žlico paradižnikove mezge ter narezano rdečo papriko. Kuhajte 2 minuti in mešajte.
- Dodajte vino in pustite, da 2 minute vre.
- Prilijte piščančjo juho, sol in poper ter pustite, da vre približno 5 minut.
- Prilijte smetano za kuhanje, parmezan in špinačo. Kuhajte 5 minut.
- V tem času, se je piščanec v pečici že spekel, zato ga dodajte v ponev in pustite, da se skupaj z omako kuha še 10 minut.
- Preden postrežete posujte s svežim peteršiljem.
Video recept
Recept: Slastni žepki, ki se kar topijo v ustih! Morate poskusiti
Zadnji prispevki
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56