Spremljate MasterChef Slovenija? Potem ste verjetno že slišali za piščančji frikase, ki so ga pripravljali v eni izmed sezon. Priprava je dejansko precej enostavna, zato nimate več izgovorov, da ga ne bi poskusili tudi vi. Poleg se odlično poda pire krompir.

Sestavine

  • 4 piščančje bedre
  • 4 piščančja stegna, s kožo in s kostmi
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke črnega popra
  • 4 žlice masla
  • 300 gob
  • 2 srednje rjavi čebuli
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • 1 lovorov list, svež (posušen)
  • 3 vejice timijana
  • 3 žlice moke
  • 1/2 skodelice belega vina
  • 3 skodelice piščančje juhe
  • 1/4 žličke soli
  • 1/4 žličke črnega popra
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 2/3 skodelice smetane

Postopek

  • Piščanca posušite s papirnatimi brisačami, nato pa potresite s soljo in poprom.
  • Stopite maslo na srednje močnem ognju v veliki ponvi ali loncu s pokrovom.
  • Dodajte piščančja stegna s kožo navzdol in jih pecite 4 do 5 minut do zlato rjave barve.
  • Obrnite in pecite na drugi strani 1 minuto, nato odstranite na krožnik.
  • Dodajte gobe, čebulo, lovorjev list in timijan. Kuhajte 5 minut, dokler gobe ne postanejo rahlo zlate.
  • Dodajte česen in mešajte 30 sekund. Dodajte moko in kuhajte 1 minuto.
  • Dodajte vino in piščančjo osnovo. Mešajte in postrgajte po dnu lonca, da se rjavi ostanek, ki se je prijel na ponev, raztopi v omaki.
  • Vrnite piščanca nazaj v omako s kožo navzgor.
  • Ko zavre, nastavite toploto tako, da nenehno brbota, vendar ne hitro (glejte videoposnetek). Pokrijte s pokrovko in dušite 10 minut.
  • Odstranite pokrov in pustite, da vre nadaljnjih 20 minut.
  • Odstranite piščanca na krožnik. Dodajte smetano in premešajte. Ko zavre, poskusite omako in po želji dodajte še več soli..
  • V omako vrnite piščanca in ga odstavite s štedilnika. Potresite s peteršiljem in postrezite!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Tiramisu torta (hitra, brez peke)
Naslednji članekKako pravilno skrbimo za vrtno orodje