Teden pred največjim praznikom, ki ga praznujemo Kristjani, naj bo lahkotno obarvan. Za vikend bomo namreč verjetno vsi preobremenili želodce s pirhi, poticami in šunko, zato je lahko teden prej in teden po veliki noči bolj lahkoten.
Ponedeljek
V ponedeljek za kosilo pripravimo veliko skledo solate in piščanca, pečenega skupaj s krompirjem v pečici.
Torek
V torek pripravimo italijansko fižolovo juho brez mesa. Če vas bo premalo nasitila, priporočamo zraven kos ovsenega kruha.
Sreda
V sredo pripravite testenine. Priporočamo testenine s klobaso in špinačo. Za mnoge precej nenavadna kombinacija, a okus je odličen.
Četrtek
Četrtek je dan pred strogim postom v petek, zato ga izkoristite z močno mesno jedjo. Priporočamo piščanca v kremni gobovi omaki, zraven pa postrežite poljubno prilogo (predlagamo kuskus).
Petek
Velikonočni petek je dan za strogi post. Samo enkrat v dnevu se lahko do sitega najeste in v celem dnevu ne smete uživati mesa. Predlagamo, da pripravite vegansko bolonjsko omako z lečo. Kot prilogo pa lahko postrežete pire krompir, kus kus, riž, testenine .. poljubno.
Sobota
V soboto se barvajo pirhi. Če potrebujete kakšno idejo za barvanje, imamo nekaj člankov na to temo:
- Tako naredite najlepše bele velikonočne pirhe z zelenjem in cvetlicami!
- Ideje za najbolj zabavne velikonočne pirhe
- Kako na naraven način pobarvati jajca
- 10 načinov, kako pobarvati velikonočne pirhe
Za kosilo pripravite nekaj, kar bo hitro pripravljeno in zelo lahko. Mi vam predlagamo bučke v pečici.
Nedelja
Nedelja, velika noč. Dan se začne že z zajtrkom. Nekaj idej za zajtrk najdete v prispevku: Ideje za velikonočni zajtrk. Za kosilo pa vam predlagamo, da pripravite nekaj od ostankov zajtrka.
- Kako porabiti jajca, ki so ostala od velike noči?
- Kako porabiti ostanke velikonočnih dobrot?
- Kako porabiti ostanke velikonočne šunke?