Tiramisu verjetno vsi poznamo, a le redki ga pripravljajo v obliki torte. Nekateri so tako zelo navdušeni nad to kavno sladico, da si jo zaželijo tudi na praznovanjih namesto torte. Poglejte, kako enostavno jo je pripraviti.
Sestavine
Za kalup s premerom 20 cm:
- Piškoti 16 kosov (savoiardi)
- Kava (espresso ali turška), hladna 300 ml
- Mascarpone 250 g
- Sladkor 100g
- Vaniljev sladkor 1 vrečka
- Amaretto liker 1 žlica
- Sladka smetana 300 g
- Temna čokolada, naribana 50 g
Postopek
- 8 piškotov namočimo v kavo in jih položimo na dno modela premera 20 cm.
- V skledi zmešamo mascarpone, sladkor, vanilijev sladkor in amaretto mleko.
- Postopoma dodajamo sladko smetano in mešamo še toliko časa, da zmes postane kremasta.
- S polovico kreme namažemo spodnjo plast biskvita.
- Na kremo položimo preostale piškote, ki smo jih prej pomočili v kavo.
- Čez namažemo preostalo kremo in vse skupaj čez noč postavimo v hladilnik.
- Torto potresemo z naribano čokolado.