Tiramisu verjetno vsi poznamo, a le redki ga pripravljajo v obliki torte. Nekateri so tako zelo navdušeni nad to kavno sladico, da si jo zaželijo tudi na praznovanjih namesto torte. Poglejte, kako enostavno jo je pripraviti.

Sestavine

Za kalup s premerom 20 cm:

  • Piškoti 16 kosov (savoiardi)
  • Kava (espresso ali turška), hladna 300 ml
  • Mascarpone 250 g
  • Sladkor 100g
  • Vaniljev sladkor 1 vrečka
  • Amaretto liker 1 žlica
  • Sladka smetana 300 g
  • Temna čokolada, naribana 50 g

Postopek

  • 8 piškotov namočimo v kavo in jih položimo na dno modela premera 20 cm.
  • V skledi zmešamo mascarpone, sladkor, vanilijev sladkor in amaretto mleko.
  • Postopoma dodajamo sladko smetano in mešamo še toliko časa, da zmes postane kremasta.
  • S polovico kreme namažemo spodnjo plast biskvita.
  • Na kremo položimo preostale piškote, ki smo jih prej pomočili v kavo.
  • Čez namažemo preostalo kremo in vse skupaj čez noč postavimo v hladilnik.
  • Torto potresemo z naribano čokolado.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #8
Naslednji članekRecept: Piščančji frikase