Kdo nima rad polnjenih paprik? Verjetno vsi že komaj čakamo sezono paprik, da jih bomo lahko polnili z najljubšim polnilom, zraven postregli še pire krompir in uživali ob kosilu. Danes smo pripravili poseben in malo drugačen recept za njih.
Sestavine
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 papriki
- 1/2 bagete
- 6 strokov česna
- 1/4 skodelice svežega peteršilja
- 2 skodelici naribanega sira
- ščepec morske soli
- črni poper
Postopek
- Veliko ponev segrejte na srednji temperaturi in dodajte 3 žlice (45 ml) ekstra deviškega oljčnega olja.
- Medtem iz bagete odrežite 12 rezin, vsaka mora biti debela 2,50 cm, zarežite stroke česna, pri čemer pazite, da lupine ostanejo nedotaknjene.
- V ponev z vročim oljčnim oljem dodamo stroke česna, nenehno mešamo in rahlo prepražimo, odstranimo iz ponve, nato dodamo rezine bagete, vse v eni plasti, pečemo 2 minuti na vsako stran ali dokler niso zlato ocvrti naokoli, nato jih odstranite iz ponve in postavite na stran.
- Papriko prerežite na pol skozi pecelj, nato odstranite morebitna semena in belo sredico, dodajte papriko s prerezano stranjo navzgor v pekač, obložen s peki papirjem.
- Ko sta česen in ocvrt kruh dovolj ohlajena, ju dodajte v blender (česnu odstranite lupino), skupaj z 1 žlico (15 ml) ekstra deviškega oljčnega olja, peteršiljem in izdatno začinite z morsko soljo in le kančkom črnega popra, mešajte za 2 do 3 minute ali dokler ne dobite drobtinaste teksture.
- Zmes nadevajte v vsako papriko in jo nato potresite z naribanim sirom.
- Dodajte v predhodno ogreto pečico n 210 C, pecite 15 do 20 minut ali dokler se sir ne stopi in rahlo porjavi.
- Vsako polnjeno papriko okrasite z nekaj sesekljanega peteršilja, takoj postrezite in uživajte!
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku