Kdo nima rad polnjenih paprik? Verjetno vsi že komaj čakamo sezono paprik, da jih bomo lahko polnili z najljubšim polnilom, zraven postregli še pire krompir in uživali ob kosilu. Danes smo pripravili poseben in malo drugačen recept za njih.

Sestavine

  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 2 papriki
  • 1/2 bagete
  • 6 strokov česna
  • 1/4 skodelice svežega peteršilja
  • 2 skodelici naribanega sira
  • ščepec morske soli
  • črni poper

Postopek

  • Veliko ponev segrejte na srednji temperaturi in dodajte 3 žlice (45 ml) ekstra deviškega oljčnega olja.
  • Medtem iz bagete odrežite 12 rezin, vsaka mora biti debela 2,50 cm, zarežite stroke česna, pri čemer pazite, da lupine ostanejo nedotaknjene.
  • V ponev z vročim oljčnim oljem dodamo stroke česna, nenehno mešamo in rahlo prepražimo, odstranimo iz ponve, nato dodamo rezine bagete, vse v eni plasti, pečemo 2 minuti na vsako stran ali dokler niso zlato ocvrti naokoli, nato jih odstranite iz ponve in postavite na stran.
  • Papriko prerežite na pol skozi pecelj, nato odstranite morebitna semena in belo sredico, dodajte papriko s prerezano stranjo navzgor v pekač, obložen s peki papirjem.
  • Ko sta česen in ocvrt kruh dovolj ohlajena, ju dodajte v blender (česnu odstranite lupino), skupaj z 1 žlico (15 ml) ekstra deviškega oljčnega olja, peteršiljem in izdatno začinite z morsko soljo in le kančkom črnega popra, mešajte za 2 do 3 minute ali dokler ne dobite drobtinaste teksture.
  • Zmes nadevajte v vsako papriko in jo nato potresite z naribanim sirom.
  • Dodajte v predhodno ogreto pečico n 210 C, pecite 15 do 20 minut ali dokler se sir ne stopi in rahlo porjavi.
  • Vsako polnjeno papriko okrasite z nekaj sesekljanega peteršilja, takoj postrezite in uživajte!

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNapaka, ki jo večina ljudi naredi pri zalivanju orhidej: To je edini pravi način
Naslednji članekTo je prva stvar, ki jo morate očistiti v spalnici. Od tega je odvisen vaš spanec