Najbolj okusna izmed vseh potic je gotovo potratna potica. Bogato polnjena z orehovim in skutnim nadevom, z dvema vrstama biskvita in ovita v kvašeno testo. Navdušila bo še tako zahtevne jedce. Res je malo bolj zahtevna za pripravo, vendar vredna vsake minute, ki jo porabite za pripravo.
Recept v nadaljevanju je pripravila Štefka in mnogi so ga že preizkusili – uspešno! Preverite in se v kulinarično dogodivščino podajte tudi sami. Zaupajte nam, ko vam rečemo, da je vredno.
Sestavine
Svetli biskvit (pečemo dvakrat)
- 6 jedilnih žlic gladke moke
- 5 jedilnih žlic sladkorja
- 5 jajc
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 1 zavitek pecilnega praška
Temen biskvit
- 6 jedilnih žlic gladke moke
- 5 jedilnih žlic sladkorja
- 5 jajc
- 3 jedilne žlice kakava ali temne čokolade v prahu
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- 1 zavitek pecilnega praška
- Orehov nadev
- 1 kg mletih orehov
- 300 ml stepene sladke smetane
- 200 g sladkorja
- 150 g stopljenega masla
- 1 jajce
- 50 ml ruma
Skutin nadev
- 1 kg skute
- 200 g sladkorja
- 1 jajce
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- Kvašeno testo
- 500 g gladke bele moke
- 200 ml mleka
- 100 g sladkorja
- 100 g zmehčanega masla
- 2 rumenjaka
- 2 jedilni žlici ruma
- 1 kocka kvasa
- 1 ščep soli
Video recept
Vir: www.stefkinedobrote.si
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira