Kuskus je odličen nadomestek riža in če ga imate radi, ga morate pripraviti po tem receptu. S piščancem in praženo zelenjavo je res dobrega okusa.
Sestavine
- 4 paradižniki
- 2 bučki
- 1 paprika
- 1 rdeča čebula
- 4 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g piščančjih prsi
- 2 ščepca soli in popra
- 2 skodelici kuskusa
- 3 skodelice zelenjavne juhe
- 1/4 šopka peteršilja
Postopek
- Pečico segrejemo na 180 ºC.
- Paradižnik, bučko, papriko in rdečo čebulo operemo in narežemo večje kose. Olupimo štiri stroke česna, vendar jih pustimo cele.
- Nasekljano zelenjavo in česen prelijemo z 2 žlicama olivnega olja. Razporedimo jih po pekaču, tako da so v eni plasti. Čez zelenjavo potresemo nekaj ščepcev soli in popra.
- Postavimo zelenjavo v pečico in pečemo na 180 ºC približno 45 minut, vseskozi dvakrat premešamo, dokler zelenjava ne oveni in po robovih ne porjavi.
- Medtem ko se zelenjava praži, skuhamo kuskus. Damo zelenjavno juho v lonec, na vrh postavimo pokrov in na močnem ognju zavremo. Ko zavre, dodamo kuskus, ugasnemo ogenj in lonec ponovno pokrijemo s pokrovko. Pustimo, da kuskus nemoteno stoji deset minut.
- Na olju popečemo koščke piščančjih prsi, ki smo jih pred tem posolili in popoprali.
- Ko je zelenjava popražena, poberemo štiri stroke česna in jih dobro sesekljamo. Precej mehko bo. Svež peteršilj prav tako grobo sesekljamo.
- V skledi zmešamo kuskus, praženo zelenjavo (vključno s česnom), piščanca in peteršilj ter premešamo. Po želji začinimo z več soli in popra.
Zadnji prispevki
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
- Optična iluzija: Če kobilico najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice
- Če boste uporabili te trike, vaša črna oblačila ne bodo pobledela po pranju
- Prekrasna žirafa rolada, slastna in čudovita na prvi pogled