Kuskus je odličen nadomestek riža in če ga imate radi, ga morate pripraviti po tem receptu. S piščancem in praženo zelenjavo je res dobrega okusa.

Sestavine

  • 4 paradižniki
  • 2 bučki
  • 1 paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 4 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g piščančjih prsi
  • 2 ščepca soli in popra
  • 2 skodelici kuskusa
  • 3 skodelice zelenjavne juhe
  • 1/4 šopka peteršilja

Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem

Postopek

  • Pečico segrejemo na 180 ºC.
  • Paradižnik, bučko, papriko in rdečo čebulo operemo in narežemo večje kose. Olupimo štiri stroke česna, vendar jih pustimo cele.
  • Nasekljano zelenjavo in česen prelijemo z 2 žlicama olivnega olja. Razporedimo jih po pekaču, tako da so v eni plasti. Čez zelenjavo potresemo nekaj ščepcev soli in popra.
  • Postavimo zelenjavo v pečico in pečemo na 180 ºC približno 45 minut, vseskozi dvakrat premešamo, dokler zelenjava ne oveni in po robovih ne porjavi.
  • Medtem ko se zelenjava praži, skuhamo kuskus. Damo zelenjavno juho v lonec, na vrh postavimo pokrov in na močnem ognju zavremo. Ko zavre, dodamo kuskus, ugasnemo ogenj in lonec ponovno pokrijemo s pokrovko. Pustimo, da kuskus nemoteno stoji deset minut.
  • Na olju popečemo koščke piščančjih prsi, ki smo jih pred tem posolili in popoprali.
  • Ko je zelenjava popražena, poberemo štiri stroke česna in jih dobro sesekljamo. Precej mehko bo. Svež peteršilj prav tako grobo sesekljamo.
  • V skledi zmešamo kuskus, praženo zelenjavo (vključno s česnom), piščanca in peteršilj ter premešamo. Po želji začinimo z več soli in popra.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekNasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
Naslednji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah