Sočna piščančja bedra s kremno gorčično omako, ki je pripravljena hitro in brez težav.

Sestavine

Za piščanca:

  • 700 g (4-6 kosov) piščančjih beder brez kože in kosti
  • 1 1/2 žlice olivnega olja
  • 1/2 žličke kuhinjske soli
  • 1/4 žličke črnega popra

Za kremno gorčično omako:

  • 1/2 skodelice sladke smetane za stepanje
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • 1 žlica gorčice z zrni
  • 1/4 žličke kuhinjske soli
  • 1/4 žličke črnega popra
  • 1-2 žlici vode (po potrebi)

Po želji (za dodaten okus):

  • 2 žlički svežega pehtrana, drobno sesekljanega
  • 2 žlički svežega peteršilja, drobno sesekljanega

Postopek

  1. Piščančja bedra začinite s soljo in poprom na obeh straneh.
  2. Na srednje močnem ognju segrejte olivno olje v veliki ponvi.
  3. Piščančja bedra položite v ponev z gladko stranjo navzdol in pecite 4 minute, dokler niso lepo zlato zapečena.
  4. Obrnite jih in pecite še 3 minute, dokler notranja temperatura ne doseže 72 °C.
  5. Piščanca odstranite na krožnik.
  6. Če uporabljate piščančje prsi (pripravljene po navodilih), jih pecite na močnem ognju 2 minuti na vsaki strani in ciljajte na temperaturo 67 °C.
  7. Iz ponve odstranite vse ohlapne črne koščke (ne rjavih ostankov, ki dajejo okus omaki).
  8. Ponev postavite nazaj na srednji ogenj in dodajte sladko smetano ter obe vrsti gorčice.
  9. Premešajte z leseno kuhalnico, dokler se gorčica popolnoma ne raztopi.
  10. Postrgajte rjave koščke na dnu ponve za dodatno aromo.
  11. Ko je omaka vroča, vendar še ne vre, dodajte sol, poper in sesekljana zelišča (po želji).
  12. Če je omaka preveč gosta, jo razredčite z malo vode.
  13. Piščančja bedra razporedite na krožnike, jih prelijte s kremno omako in takoj postrezite.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za slasten piščančji zavitek (wrap)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za vanilijeve krhke piškote z marmelado, ki je obnorel svet
Naslednji članek7 lastnosti odličnih babic: Ste ena izmed njih?