Princeske so odlična sladica, s katero navdušite vse okoli sebe. Navadno so polnjene z vanilijevo kremo, mi smo jih tokrat polnili z višnjami in ne boste verjeli, kako zelo dobre so.
Sestavine
- 1,5 skodelice vode (350 ml)
- 1/2 čajne žličke soli (3 g)
- 75 g masla
- 1,5 skodelice moke (230 g)
- 2 žlici koruznega škroba
- 3 jajca
- 1 čajna žlička pecilnega praška (6 g)
KREMA
- 500 ml mleka
- 3 paketi šlag pene
VIŠNJEVA OMAKA
- 1 kozarec češnjevega soka
- 200 g češnjevega kompota
- 3 žlice sladkorja
- 1/2 žlice pšeničnega škroba (lahko tudi koruznega).
- Sladkor v prahu
Postopek
- V ponev vlijemo vodo, dodamo maslo in kuhamo, dokler se maslo ne raztopi.
- Dodamo sol in moko ter mešamo in kuhamo še 4 minute.
- Testo mora biti gladko.
- Prestavimo ga v skledo, kjer ga še nekajkrat premešamo.
- Dodamo mu 3 jajca in z električnim mešalnikom premešamo.
- Vmešamo še sodo bikarbono.
- Pripravimo brizgalno vrečko in vanjo nadevamo testo.
- Na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem nabrizgamo enakomerne kupčke.
- Pečemo na 180 stopinj 35 minut.
- Iz kompota odlijemo sok in v višnje damo v drugo skledo.
- 250 ml soka damo v lonec, dodamo sladkor in škrob ter kuhamo na srednjem ognju, dokler se ne zgosti.
- V mešanico dodamo še sadje in pustimo vreti še 1 minuto.
- Odstavimo s štedilnika in ohladimo.
- Pečeno testo ohladimo.
- V skledo damo 500 ml mleka in 3 vrečke šlag pene. Zmešamo, da dobimo kremo.
- Kremo nadevamo v brizgalno vrečico.
- Princeske prerežemo na pol, spodaj damo plast smetane, nato hladno višnjevo omako in znova plast smetane, pokrijemo z drugo polovico.
- Posujemo s sladkorjem v prahu.
Video recept
- Recept: Hitra sladica, ki jo pripravite v samo nekaj minutah, pa še brez peke in želatine je
- Recept: Čokoladno-vanilijeva torta brez peke, narejena v 5 minuth
- Recept: Slastne čokoladne rezine brez moke in sladkorja