Princeske so odlična sladica, s katero navdušite vse okoli sebe. Navadno so polnjene z vanilijevo kremo, mi smo jih tokrat polnili z višnjami in ne boste verjeli, kako zelo dobre so.

Sestavine

  • 1,5 skodelice vode (350 ml)
  • 1/2 čajne žličke soli (3 g)
  • 75 g masla
  • 1,5 skodelice moke (230 g)
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 3 jajca
  • 1 čajna žlička pecilnega praška (6 g)

KREMA

  • 500 ml mleka
  • 3 paketi šlag pene

VIŠNJEVA OMAKA

  • 1 kozarec češnjevega soka
  • 200 g češnjevega kompota
  • 3 žlice sladkorja
  • 1/2 žlice pšeničnega škroba (lahko tudi koruznega).
  • Sladkor v prahu
Recept: Slastne višnjeve princeske, ki jih bo v hipu zmanjkalo
Na smetano dodamo višnjevo omako. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V ponev vlijemo vodo, dodamo maslo in kuhamo, dokler se maslo ne raztopi.
  • Dodamo sol in moko ter mešamo in kuhamo še 4 minute.
  • Testo mora biti gladko.
  • Prestavimo ga v skledo, kjer ga še nekajkrat premešamo.
  • Dodamo mu 3 jajca in z električnim mešalnikom premešamo.
  • Vmešamo še sodo bikarbono.
  • Pripravimo brizgalno vrečko in vanjo nadevamo testo.
  • Na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem nabrizgamo enakomerne kupčke.
  • Pečemo na 180 stopinj 35 minut.
  • Iz kompota odlijemo sok in v višnje damo v drugo skledo.
  • 250 ml soka damo v lonec, dodamo sladkor in škrob ter kuhamo na srednjem ognju, dokler se ne zgosti.
  • V mešanico dodamo še sadje in pustimo vreti še 1 minuto.
  • Odstavimo s štedilnika in ohladimo.
  • Pečeno testo ohladimo.
  • V skledo damo 500 ml mleka in 3 vrečke šlag pene. Zmešamo, da dobimo kremo.
  • Kremo nadevamo v brizgalno vrečico.
  • Princeske prerežemo na pol, spodaj damo plast smetane, nato hladno višnjevo omako in znova plast smetane, pokrijemo z drugo polovico.
  • Posujemo s sladkorjem v prahu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako porabiti (pre)zrele banane?
Naslednji članekVse, kar morate vedeti o vašem srčnem utripu. Kakšnega bi morali imeti, kako ga znižati …