Jagodna pita, ki je vedno prehitro zmanjka.

Sestavine

10 graham krekerjev
110 g stopljenega masla
225 g kremni sir
55 g javorjev sirup
100 g borovnic
180 g jagod
4 žlice vode
2 žlici limoninega soka, približno pol limone
55 g sladkorja
2 žlici koruznega škroba

Postopek

Graham krekerje položite v plastično vrečko in jih z uporabo valjarja zmečkajte v drobne drobtine. V srednje posodo s stopljenim maslom vlijemo drobtine krekerjev. Mešamo, dokler drobtine ne dobijo lastnosti grobega, mokrega peska.
Drobtine nalijte v 23 cm posodo za pite. Drobtine močno pritisnite v posodo, pri čemer pazite, da dno in stranice posode enakomerno premažete. Ko je skorja oblikovana, postavite posodo za pite v hladilnik, da se strdi.

V srednje veliki posodi stepemo kremni sir in javorjev sirup. Zmes vlijemo v skorjo za pite in jo vrnemo v hladilnik, da se ohladi. Medtem na srednji vročini dodajte polovico borovnic in jagod v ponev. Nato dodajte limonin sok, sladkor in polovico vode.
Kuhajte 2-4 minute ali dokler se sladkor ne raztopi in jagode začnejo izlivati ​​svoj sok, kar ustvarja ohlapno, temno rdečo zmes.

V majhni skledi zmešamo koruzni škrob in preostalo vodo v gladko pasto.
Jagodičevju dodajte mešanico koruznega škroba in kuhajte še 2 minuti, dokler se nadev ne zgosti. Odstranite s toplote in pustite, da se mešanica ohlaja 5 minut.

Pito popolnoma ohladite v hladilniku 1,5-2 ure pred serviranjem.
Uživajte!