Ob nedeljah ponavadi pripravljamo svinjsko pečenko, vendar zakaj ne bi naredili spremembe in postregli slastna, okusna svinjska rebra v marinadi. Zraven se odlično poda pražen krompir, ki ga lahko hitro olupite takole.

Sestavine

  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • pol čajne žličke muškatnega oreščka
  • pol čajne žličke čilija
  • 1 čajna žlička popra
  • 1 čajna žlička sladke rdeče paprike v prahu
  • sok polovice limone
  • 1 kg svinjskih reber
  • sol
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 žlice kečapa
  • tabasco
  • 1 čajna žlička medu

Postopek

  • V skledi zmešamo česen, čili, muškatni orešček, poper, sladko papriko.
  • Dodamo sok polovice limone in premešamo.
  • Svinjska rebra očistimo, solimo, popramo z obeh strani in premažemo z začimbami.
  • Prekrijemo s folijo in damo v hladilnik za 2 uri.
  • Prižgemo pečico.
  • Rebra damo v pekač in pečemo 60 minut na 160 stopinjah.
  • Po pretečenem času jih vzamemo iz pečice in obrnemo.
  • Pečemo 35 minut na 170 stopinjah.
  • V skledo damo olivno olje, kečap, tabasco (po okusu) in med. Premešamo.
  • S tretjino omake premažemo meso in vrnemo v pečico za 15 minut.
  • Vzamemo iz pečice, obrnemo, premažemo še drugo polovico in pečemo 10 minut.
  • Znova vzamemo iz pečice, obrnemo, premažemo in pečemo še 10 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdete številko 280 na sliki v nekaj sekundah?
Naslednji članekRecept: Čokoladne brownie kocke – hitro pripravljene