Svinjski file v klasični omaki je jed, s katero ne morete zgrešiti. Radi jih imajo skoraj vsi in če zraven postrežete še pire krompir ali pečen krompir iz pečice, dobite odlično kosilo. Ne pozabite na veliko skledo solate.

Sestavine

  • svinjski file (700 g)
  • 3 čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 korenček
  • 100 ml belega vina (2/5 kozarca)
  • 250 ml juhe (ali jušne osnove)
  • 1 lovorjev list
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol in poper po okusu

Postopek

  • Svinjski file narežemo na medaljone.
  • Pripravimo ponev in dodamo olje.
  • V njo položimo vsak medaljon posebej in popečemo z obeh strani. Odstranimo iz ponve in prilijemo olje.
  • Na olju pražimo česen in čebulo, dokler ni rahlo popražena.
  • Dodamo narezano korenje in pražimo dalje.
  • Prilijemo vino ter pražimo, dokler vino ne izhlapi.
  • Dodamo lovorjev list ter juho ter kuhamo približno 10 minut.
  • Če želimo omako fine teksture, sestavine spasiramo in vrnemo v ponev.
  • Dodamo meso in kuhamo še nekaj minut (10-15), da se okusi med seboj povežejo.
  • Postrežemo s pire krompirjem ali pečenim krompirjem iz pečice.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako prepoznati razliko med prehladom in gripo
Naslednji članekTo manj poznano sadje je priporočljivo za ljudi s prebavnimi težavami