Se vam mudi in bi radi okusno, a hkrati hitro pripravljeno kosilo ali večerjo? Imate radi testenine in kozice? Potem je tale recept kot nalašč za vas. Tako kremaste in okusne, da jih boste pripravljali večkrat, ko jih enkrat poskusite.

Sestavine

  • 300 g testenin (špageti, bavette …)
  • 1 čebula
  • 4-5 strokov česna
  • 500 g kozic
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • Sol, črni poper, ½ žlice origana
  • peteršilj
  • 300 ml smetane za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • maslo
Recept: Testenine v kremni omaki s kozicami! Tako okusnih še niste jedli
Kozice naj se popečejo z obeh strani

Postopek

  • Najprej sesekljamo čebulo na manjše kocke.
  • V velikem loncu zavremo vodo, jo posolimo in vanjo dodamo testenine, da se v vreli vodi skuhajo. Kuhajte jih po navodilih na škatli – preberite: Vsi triki in nasveti, ki jih morate nujno vedeti, ko kuhate testenine
  • V ponvi stopimo maslo in dodamo čebulo. Pražimo tako dolgo, da postane zlato rjave barve.
  • Česen sesekljamo na manjše koščke in ga dodamo k čebuli, počakamo, da zadiši (približno eno 1 minuto).
  • Dodamo kozice in pražimo približno 3 minute na vsaki strani. Solimo, popramo in dodamo origano.
  • Češnjev paradižnik razpolovimo in ga dodamo k pečenim kozicam. Premešamo.
  • Sesekljamo peteršilj in ga potrosimo po kozicah in paradižniku.
  • Mešamo in pražimo še nekaj minut, nato prilijemo 300 ml smetane za kuhanje. Premešamo in po omaki naribamo parmezan.
  • Kuhamo še nekaj minut (približno 3 minute) ter dodamo testenine in premešamo.
  • Jed je pripravljena, da vas očara.

Video recept

Ideje za kosilo:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZakaj imajo nekateri ljudje hujšega alkoholnega “mačka” kot drugi?
Naslednji članekUganka: Samo geniji lahko najdejo zajca na tej sliki, ste med njimi?