Tortilje se navadno nadevajo z najljubšim nadevom (mesnim, zelenjavnim, mešanim ipd.), te pa so tako okusne, da jih lahko jeste kar same, pa še hitro so pripravljene in kar je zelo pomembno – zdrave!

SESTAVINE

        • 150 g sladkega krompirja, pire (3/4 skodelice)
        • 130 g večnamenske moke (1 skodelica)

NAVODILA

V posodo za mešanje dodamo pire iz sladkega krompirja in moko ter mešamo, dokler se dobro ne združita. Z rokami oblikujemo kroglico za testo. Ne sme biti preveč lepljiva.
Kroglico testa ločite na 5 enakih delov. Delovno površino očistite z moko in razvaljajte vsako tortiljo z valjarjem (naj bodo debele približno 1/2 cm). Ne delajte jih pretanke, sicer ne bodo tako mehke in prožne.

Tortilje postavite v vročo ponev na srednje močno vročino in pecite 1 minuto na obeh straneh. Pečene tortilje zložite na krožnik, obložen s čisto kuhinjsko brisačo, medtem ko kuhate ostalo. To jim bo omogočilo, da ostanejo zelo voljne.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako osvežiti staro sadje in zelenjavo ter jih še vedno uporabiti
Naslednji članekRazlični tipi soli in njihove koristi