Odličen kolač, ki se poda ob skodelico kave ali toplega čaja, saj ima izjemen okus po kavi in čokoladi.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja (3/4 skodelice)
  • 150 g večnamenske moke (1 1/4 skodelice)
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 70 ml kave (1/4 skodelice)
  • 70 ml mleka (1/4 skodelice)
  • 70 g masla (1/3 skodelice)
  • 50 g temne čokolade

Postopek

  1. Čokolado in maslo stopite na nizkem ognju ob stalnem mešanju, da dobite gladko zmes.
  2. Zmes odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi.
  3. V veliki skledi stepajte jajca in sladkor z električnim mešalnikom na visoki hitrosti, dokler zmes ne postane visoka, belkasta in penasta.
  4. Mlačno čokoladno zmes dodajte stepenim jajcem. Mešajte na nizki hitrosti, dokler ni masa gladka.
  5. Dodajte kavo in mleko ter nadaljujte z mešanjem na nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo.
  6. V zmes presejte moko in pecilni prašek. Mešajte, dokler testo ni gladko in brez grudic.
  7. Pripravljeno maso vlijte v pekač premera 20 cm, ki ste ga predhodno namastili in obložili s peki papirjem.
  8. Pecite pri 180°C približno 50 minut ali dokler zobotrebec, ki ga vstavite v sredino, ne pride ven čist.
  9. Torto po peki ohladite v pekaču nekaj minut, nato jo prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladi.

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Preprost in izjemno okusen kolač z makom brez peke, vsakdo ga lahko pripravi


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNajdite razlike: Vam uspe najti vse tri razlike med dvema slikama v samo 10 sekundah?
Naslednji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste mačko na sliki našli v 10 sekundah