Odličen kolač, ki se poda ob skodelico kave ali toplega čaja, saj ima izjemen okus po kavi in čokoladi.
Sestavine
- 3 jajca
- 150 g sladkorja (3/4 skodelice)
- 150 g večnamenske moke (1 1/4 skodelice)
- 2 žlički pecilnega praška
- 70 ml kave (1/4 skodelice)
- 70 ml mleka (1/4 skodelice)
- 70 g masla (1/3 skodelice)
- 50 g temne čokolade
Postopek
- Čokolado in maslo stopite na nizkem ognju ob stalnem mešanju, da dobite gladko zmes.
- Zmes odstavite in pustite, da se nekoliko ohladi.
- V veliki skledi stepajte jajca in sladkor z električnim mešalnikom na visoki hitrosti, dokler zmes ne postane visoka, belkasta in penasta.
- Mlačno čokoladno zmes dodajte stepenim jajcem. Mešajte na nizki hitrosti, dokler ni masa gladka.
- Dodajte kavo in mleko ter nadaljujte z mešanjem na nizki hitrosti, dokler se sestavine ne povežejo.
- V zmes presejte moko in pecilni prašek. Mešajte, dokler testo ni gladko in brez grudic.
- Pripravljeno maso vlijte v pekač premera 20 cm, ki ste ga predhodno namastili in obložili s peki papirjem.
- Pecite pri 180°C približno 50 minut ali dokler zobotrebec, ki ga vstavite v sredino, ne pride ven čist.
- Torto po peki ohladite v pekaču nekaj minut, nato jo prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladi.
Video recept
PRIPRAVITE TUDI: Preprost in izjemno okusen kolač z makom brez peke, vsakdo ga lahko pripravi
Zadnji prispevki
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira
- To je začimba, ki bi jo morali vključiti v svojo prehrano, če še ni