Domače granola ploščice s čokolado in arašidi so idealen prigrizek za vsako priložnost. So preproste za pripravo in polne hranljivih sestavin, ki vas bodo napolnile z energijo.
Sestavine
- ¼ skodelice medu
- ¼ skodelice masla
- ⅓ skodelice rjavega sladkorja
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- ¼ čajne žličke soli
- ½ skodelice arašidovega masla (gladkega)
- 2 ½ skodelice ovsenih kosmičev
- ½ skodelice praženih soljenih arašidov
- ¼ skodelice mini čokoladnih koščkov
Postopek
- Pekač velikosti 23×23 cm obložite s papirjem za peko, pri čemer naj papir visi čez dve strani. Poškropite s pršilom za kuhanje.
- V srednji lonec dodajte med, maslo in rjavi sladkor. Na srednjem ognju kuhajte, dokler se maslo ne stopi in sladkor raztopi, občasno premešajte. Ko mešanica zavre, pustite rahlo vreti 1 minuto in medtem stalno mešajte.
- Lonec odstavite z ognja in primešajte vanilijo, sol in arašidovo maslo.
- V lonec dodajte ovsene kosmiče in pražene arašide ter dobro premešajte, da ni suhih kosmičev.
- Mešanico prestavite v pripravljen pekač. Z lopatico ali namaščeno merilno skodelico trdno pritisnite mešanico v pekač.
- Počakajte približno 10 minut, nato po vrhu potresite mini čokoladne koščke in jih s skodelico rahlo pritisnite v zmes.
- Granola ploščice pustite, da se hladijo vsaj 2 uri. Nato jih s pomočjo papirja za peko dvignite iz pekača, jih položite na desko za rezanje in narežite na želene oblike.
















































