Tiramisu je ena izmed najbolj priljubljenih italijanskih sladic, ki navdušuje s svojo kremno strukturo, nežno kavno aromo in rahlo grenko noto kakava. Ta recept je enostaven za pripravo in je idealen za vse ljubitelje kave.
Sestavine
- 2 žlici (30 g) espressa ali instant kave
- 350 ml vroče vode
- 18-20 kosov Ladyfingers piškotov
- 200 g smetane za stepanje
- 100 g sladkorja
250 g mascarpone sira - 1 žlička vanilijeve arome
- 2 žlici (10 g) kakava v prahu
Navodila
- V skledo nalijte 2 žlici espressa ali instant kave in dodajte vročo vodo. Dobro premešajte, da se kava popolnoma raztopi.
- Kavno mešanico postavite na stran, da se ohladi.
- V srednje veliko skledo vlijte 1 skodelico smetane za stepanje in dodajte pol skodelice sladkorja.
- Z električnim mešalnikom stepajte smetano in sladkor, dokler ne dosežete mehkih vrhov.
- Nato dodajte 250 g mascarponeja in 1 žličko vanilijeve arome. Stepajte le toliko časa, da se vse lepo poveže, pazite, da ne premešate preveč.
- Piškote na hitro pomočite v kavno mešanico, tako da se ne namočijo preveč, in jih položite na dno pekača, da naredite prvo plast.
- Na plast piškotov enakomerno namažite polovico mascarpone mešanice.
- Ponovite postopek z drugo plastjo namočenih piškotov in preostalo mascarpone kremo.
- Pekač postavite v hladilnik za vsaj 4-6 ur ali čez noč, da se okusi povežejo.
















































