Če imate radi jabolka v sladici, potem je tole pecivo kot nalašč za vas. Je hitro pripravljeno in zelo enostavno za pripravo. Rezultat pa je res dober.
Sestavine
- ČRNI DEL
- 2 rumenjaka
- 150 g sladkorja
- Vanilijev sladkor
- 200 ml olja
- 300 ml mleka
- 3 žlice jabolčne marmelade
- 200 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 pecilni prašek
- DEL Z JABOLKI
- 2 beljaka
- 150 g sladkorja
- 4 jabolka
- Sok pol limone
- ČOKOLADNA GLAZURA
- 100 g čokolade
- 100 ml smetane za stepanje smetane
- 1 žlica olja
Postopek
- Jabolka olupite in naribajte.
- Polijte jih s sokom limone in dajte na stran.
- Ločite beljake in rumenjake.
- Rumenjakom dodajte sladkor, vanilijev sladkor in jih zmešajte z mešalnikom.
- Dodajte olje in znova premešajte.
- Dodajte še marmelado in mleko. Dobro premešajte z mešalnikom.
- Suhe sestavine zmešajte skupaj in jih presejte v mokre.
- Počasi premešajte, da dobite gladko zmes.
- Pripravite pekač, ki ga namastite in vanj vlijte maso. Pecite na 180 stopinjah približno 15 minut.
- Stepite beljake in jim dodajte sladkor, v njih zmešajte naribana jabolka in zmes prelijte preko biskvita.
- Vrnite v pečico za 20 minut.
- Pripravite glazuro.
- Čez čokolado prelijte toplo smetano in malo olja, premešajte, da dobite gladko zmes.
- Prelijte čez kolač.
Video recept
Zadnji prispevki
- Sočne čokoladne kocke z marelično sredico
- Zakaj mleka nikoli ne smete zlivati v odtok?
- To ni samo še en recept za bučno juho, to je najboljši recept za bučno juho
- Pozabljena superhrana z naših vrtov: jeruzalemska artičoka, zdrava in popolna za diabetike
- Recept: Enostavno pecivo s kokosom in čokolado, ki ga lahko pripravi vsak
- Ideje, kaj vse lahko položite na grob namesto sveč, ki niso ravno ekološka izbira