Ljudje radi prirejamo jedi. Golaž je ena izmed pogostih, ki jim dodamo nekaj svojega in takoj dobimo drugo jed. Ponavadi se dela z govedino, vendar se zelo dolgo kuha, nimamo pa vedno časa za dolge priprave. Zato je svinjina odlična alternativa, ko se nam mudi s kosilom.

Sestavine

  • 0,5 kg svinjskega mesa, narezanega na kocke
  • 2 veliki čebuli
  • 1 žlica mlete sladke paprike
  • 1 liter vode
  • 1 žlica dvojnega paradižnikovega koncentrata
  • 0,5 kg krompirja, narezanega na večje kocke
  • 2 korenčka, narezana na kolobarje
  • sol in poper

Recept za hladne dni: Golaž s svinjino in krompirjem

Postopek

  • Čebulo očistimo, sesekljamo in na majhnem ognju na olju pražimo približno 5 minut.
  • Nato dodamo korenje in dušimo še 5 minut.
  • Korenčku in čebuli dodamo na kocke narezano meso in ogenj povečamo na srednje.
  • Ko meso popolnoma pobeli, dodamo mleto papriko in vse skupaj dušimo 3 do 5 minut.
  • Prilijemo vodo. Dodamo paradižnik v tubi, posolimo in pustimo vreti na majhnem ognju približno 30 minut.
  • Dodamo na večje kocke narezan krompir in kuhamo še 25 do 30 minut.
  • Solimo in popramo po okusu.

Zadnji prispevki

Prejšnji članek3 dnevne navade, ki vaju bodo zbližale in so boljše za vajin zakon kot skupni dopust
Naslednji članekNenavaden simptom zamaščenih jeter, ki ga večina ljudi ignorira