Če imate radi golaž, potem ga morate jesti s kruhovimi cmoki. So najboljša priloga pa še star kruh lahko porabite.
Sestavine
- 500 gramov starega kruha
- malo olja
- 150 gramov prekajene šunke ali slanine
- 1 rdeča čebula
- 250 ml mleka
2 jajci - 100 gramov moke
- peteršilj
- sol
Postopek
- Kruh in prekajeno šunko narežemo na kocke.
- Skupaj jih popečemo v ponvi.
- Rdečo čebulo očistimo, narežemo na manjše kose in prepražimo na olju.
- V večji skledi zamesimo testo iz moke, mleka, jajc, nato solimo, dodamo popečen kruh, šunko in čebulo.
- Z rokami dobro pregnetemo testo. Večje kose kruha zdrobimo na manjše.
- Peteršilj sesekljamo in dodamo zmesi.
- Zmes pustimo počivati pol ure.
- Nato z mokrimi rokami oblikujemo polpete v velikosti jabolka.
- V lonec damo vodo, solimo in pustimo, da voda zavre.
- Cmoke kuhamo v vreli vodi približno 10 minut.