Če imate radi golaž, potem ga morate jesti s kruhovimi cmoki. So najboljša priloga pa še star kruh lahko porabite.

Sestavine

  • 500 gramov starega kruha
  • malo olja
  • 150 gramov prekajene šunke ali slanine
  • 1 rdeča čebula
  • 250 ml mleka
    2 jajci
  • 100 gramov moke
  • peteršilj
  • sol

Recept za kruhove cmoke, popolna priloga h golažu

Postopek

  1. Kruh in prekajeno šunko narežemo na kocke.
  2. Skupaj jih popečemo v ponvi.
  3. Rdečo čebulo očistimo, narežemo na manjše kose in prepražimo na olju.
  4. V večji skledi zamesimo testo iz moke, mleka, jajc, nato solimo, dodamo popečen kruh, šunko in čebulo.
  5. Z rokami dobro pregnetemo testo. Večje kose kruha zdrobimo na manjše.
  6. Peteršilj sesekljamo in dodamo zmesi.
  7. Zmes pustimo počivati ​​pol ure.
  8. Nato z mokrimi rokami oblikujemo polpete v velikosti jabolka.
  9. V lonec damo vodo, solimo in pustimo, da voda zavre.
  10. Cmoke kuhamo v vreli vodi približno 10 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSkrivnost, kako narediti radič manj grenak
Naslednji članekVse več žensk si umiva lase z medom in to je razlog