Večina ljudi ima pri piščancu najraje belo meso (prsi). Toda sploh se ne zavedajo, kaj zamujajo, ker ne uživajo v čudovitem sočnem mesu krač, beder in drugih delov, ki so kar malo po krivici manj zaželeni. Poskusite pripraviti krače po tem receptu in navdušeni boste.

Sestavine

  • 4 piščančje krače
  • Olje
  • 4 žlice svetle sojine omake
  • 3 žlice paradižnikove kečap omake
  • 2 žlici medu
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • ½ čajne žličke popra
  • 3 stroki česna
Najboljši recept za pripravo piščančjih krač. To morate poskusiti
Piščančje krače narežemo. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V piščančje krače naredite reze (vsaj dva reza na del).
  • V ponvi segrejte olje in vanjo položite krače.
  • V skledo vlijte 4 žlice sojine omake, dodajte 3 žlice ketchupa in dve žlici medu ter 1 žličko sladkorja in pol žličke popra. Strite še 3 stroke česna in dobro premešajte.
  • Piščančje krače po 5 minutah obrnite na drugo stran in pecite še na drugi strani 5 minut na srednjem ognju.
  • V ponev vlijte pripravljeno omako in pustite, da se meso v njej marinira.
  • Z žlico previdno polivajte čez meso.
  • Pokrijte z pokrovko in pustite, da se duši približno še 5 minut.
  • Znova obrnite meso in pokrijte, da se duši še na drugi strani približno 3 minute.
  • Preverite, če je meso pečeno (dolžina peke je odvisna od velikosti krač).
  • Če je meso pečeno, ga postrezite in prelijte z omako.

Video recept

Še nekaj odličnih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članek3 stvari v vašem domu, ki bi jih morali že zdavnaj zamenjati
Naslednji članekTe naprave višajo vaš račun za elektriko. Odklopite jih, da prihranite