Poletje je idealen čas za pripravo tega ledenega kolača brez peke, saj ne zahteva pečice, ampak le malo vašega časa in truda.
Sestavine
Za podlago:
- 250 g oreo piškotov
 - 80 g masla
 
Za kremo:
- 500 ml mleka
 - 500 ml sladke smetane
 - 8 žlic gustina
 - 3 žlice ostre moke
 - 5 žlic sladkorja
 - 500 g mascarponee
 - 150 g čokolade za kuhanje
 
In še:
- 500 ml smetane za stepanje
 
Postopek
- Za osnovo v blenderju zmeljemo piškote, dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo.
 - Piškotno podlago vtisnemo v srednje velik model.
 - Podlago dobro potapkajte z veliko žlico, da postane gladka. Med pripravo kreme hranite v hladilniku.
 - Za kremo zmešamo mleko in sladko smetano. Odstranite cca 200 ml in zmešajte z moko, sladkorjem in gustinom. Preostanek mešanice mleka in smetane zavremo, nato pa maso z moko, gustinom in sladkorjem zavremo.
 - Med mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zgosti.
 - To je hiter postopek, nekaj takega kot kuhanje pudinga. Kuhano kremo med mešanjem ohladimo.
 - Ohlajeni kremi dodamo mascarpone in z mešanjem povežemo.
 - Kremo razdelimo na dva dela, v enega pa dodamo stopljeno čokolado in dobro premešamo.
 - Na piškotno podlago najprej namažemo beli del, čez pa še čokoladni del kreme. Za par ur postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Nato vse skupaj premažemo s čvrsto stepeno smetano in po želji potresemo s čokoladnimi ostružki. Z
 - daj lahko (ali pa tudi ni treba) kolač postavite v zamrzovalnik za približno 30 minut.
 - Postrezite narezano na kocke želene velikosti.
 
Video recept
Zadnji prispevki
- Sladke hruške, okusno pecivo, ki tudi odlično izgleda
 - Imate veliko nogavic brez para? Tako jih lahko koristno uporabite
 - Mehko pecivo z orehi in čokoladno glazuro, ki vedno uspe
 - Ne delajte tega: dve stvari, ki popolnoma pokvarita pire krompir
 - Čokoladne mileram kocke: preprosto pecivo z vrhunskim okusom
 - Naredi sam: 10 idej, kako lahko adventni koledar izdelate sami doma
 
            















































