Sladka kombinacija limoninega soka in arome svežega česna naredi piščančje prsi vrhunske. Zakaj bi jih cvrli in uničevali njihov okus, če jih lahko naredite tako. Zraven se prileže sveža solata in slasten krompir.

Sestavine

  • 3 piščančje prsi
  • Sol in črni poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 4-5 strokov česna
  • 1 čebula
  • 1 limona
  • 1 skodelica piščančje juhe ali vode
  • 1 skodelica smetane
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka

Postopek

  1. Začnite s pripravo piščančjih prsi. Dobro operite pod mrzlo vodo in narežite na poljubno debele kose.
  2. V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje in maslo. Dodamo piščančje prsi in jih z obeh strani pražimo 3-4 minute do zlato rjave barve.
  3. Dodamo sesekljan česen in zdrobljeno čebulo. Nadaljujte s praženjem nekaj minut, dokler česen in čebula ne postaneta steklena.
  4. V ponev dodajte limonin sok in piščančjo osnovo ali vodo. Pustimo vreti nekaj minut na majhnem ognju.
  5. Dodamo smetano, muškatni orešček in poper. Dobro premešamo in še naprej pokrito kuhamo na majhnem ognju 25 minut oziroma dokler piščančje prsi niso pripravljene za serviranje.
  6. Zmešajte poper, česen in sol po svojem okusu.
  7. Piščančje prsi postrezite s česnom in svežo limono ter prilogo po želji.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Slastna plazma torta
Naslednji članekKislo zelje skriva nešteto zdravstvenih koristi