Ta jed je italijanska klasika, mi pa imamo recept, po katerem bo vsakič kremasta in sočna. Sestavine, ki jih potrebujete, so kakovostni špageti, sveža jajca, sir Pecorino Romano, parmezan in guanciale.

Sestavine

  • 2 veliki jajci, sobne temperature
  • 2 velika rumenjaka
  • 75 g naribanega sira Pecorino Romano, plus dodatek za serviranje
  • 75 g naribanega parmezana
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g guanciale (svinjska slanina z visokim odstotkom maščobe), pancete ali slanine, narezane na majhne kocke
  • ¾ škatle špagetov
  •  sol, poper

Postopek

  1. Lonec napolnite z vrelo vodo in jo solite. Pustite na stran.
  2. V kovinski ali stekleni posodi zmešajte jajca, rumenjake, sir Pecorino Romano in parmezan. Začinite s ščepcem soli in izdatno količino črnega popra.
  3. Zavremo vodo. Medtem v večji ponvi na zmernem ognju segrejemo olje, dodamo svinjino in pražimo toliko časa, da se maščoba stopi in postane hrustljava, vendar ne preveč hrustljava. Odstranite z ognja in odstavite.
  4. Vodi dodamo testenine in jih skuhamo do al dente. Tik preden so testenine pripravljene, po potrebi v ponvi segrejte guanciale.
  5. Odstavite skodelico vode, v kateri ste kuhali testenine, nato pa testenine odcedite in dodajte v ponev na majhnem ognju. Mešajte približno minuto.
  6. Vroče testenine damo v servirno skledo. Vmešajte sirno mešanico in dodajte malo vode, ki ste jo prihranili za testenine, za bolj kremasto teksturo.
  7. Testenine razdelite na krožnike, potresite z naribanim pecorinom in poprom ter postrezite.

Recept za najboljšo carbonaro

PRIPRAVITE TUDI: Testenine z brokolijem in orehi; zanimiva in odlična kombinacija


Zadnji prispevki

Prejšnji članekLahko prinesete bedo in bolezen: teh 10 stvari ne bi smeli vzeti, če jih najdete na ulici
Naslednji članekVodni kamen bo s stekla tuš kabine izginil s pomočjo teh dveh naravnih sestavin v 10 minutah